Helmikuu 2010: Wellu Mastosalo

Helmikuu 2010: Wellu Mastosalo

Wellu Mastosalo, 29

 

Ei ikinä pois täältä  

Oven avaakin Mastosalo. Hän näyttää kyllä tutulta, mutta tarkoitus oli etsiä Hiiskulaan muuttanut rock-laulaja Wellu Rowaltz, 29. Häntä ei täältä hevillä löydäkään.

Wellu on nimittäin lavalla Rowaltz ja kotona Mastosalo: niin pysyvät koti ja työ erillään.
 
Kahdeksan kuukautta sitten Wellu Mastosalo ja tyttöystävä Janette löysivät helmen. Hiiskulassa oli punaisen puutalon pääty vuokrattavana, eikä muuttopäätöstä tarvinnut pitkään miettiä.
- Tämä on ihan mahtava paikka. En halua lähteä ikinä pois, Wellu sanoo.

Pariskunta odotti tuolloin perheenlisäystä, eikä kumpikaan halunnut kasvattaa lastaan kaupungin keskustassa. Kaksi kuukautta sitten poika Mio Morrison sitten syntyi vihtijärveläisenä. Nyt helmikuun hohtavia hankia ja pidentyvää päivää katsellessa on helppo ymmärtää tuoreen isän ihastus Hiiskulan ympäristöön, jossa Mio saa kasvaa.
- Autolla pääsee yhtä nopeasti keskustaan kuin Vantaalta bussilla, Wellu laskeskelee.
Hän on lähtöisin Vantaalta.

Nyt tulee oltua kotona

Muusikon ei ihan joka päivä tarvitsekaan käydä Helsingissä. Wellulla on keikkoja 5-15 kuukaudessa eri puolilla Suomea, enimmäkseen trubaduurina. Maalla rockarin ja entisen baarimikon elämä on muutenkin rauhoittunut: kaupungissa ei tullut vietetty aikaa kotona sisällä, mutta nyt sekin on itsestään selvää. Lisäksi Wellu on alkanut käydä lenkillä, ja tulipa viime kesänä myös kalasteltua.

Nyt Wellun täytyy kuitenkin pakata tavaransa ja lähteä pian töihin. Niin, miksikö töihin pitää pakata? Alkava keikkamatka kestää viisi päivää.

Wellu Mastosalo heitti ensimmäiset keikkansa 14-vuotiaana ja tähtäsi jo silloin täyspäiväiseen muusikon elämään. Keikkaelämä on siis tuttua. Nyt hän on menossa Kuopioon, sitten ollaan Mikkelissä ja sen jälkeen ei tiedä missä. Ehkäpä jo vähitellen kotona Hiiskulassa.
 
03.02.2010 Aku Ahlholm, teksti Juha Ahvenharju, kuva