Vihdin kunnanhallitus vastasi kyläyhdistyksen tiedusteluun

Vihdin kunnanhallitus vastasi kyläyhdistyksen tiedusteluun

Vihtijärven kyläyhdistys ry esitti kylän osakuntaliitosta Nurmijärveen vuonna 2015. Vihdin kunta ei tähän suostunut, mutta esitti KHO:lle antamassaan selvityksessä, että on valmis selvittämään vesihuollon järjestämistä koskevan yhteistyön edellytykset Nurmijärven kunnan kanssa.

Lokakuussa 2018, parin vuoden odottelun jälkeen, kyläyhdistys kysyi Vihdin kunnalta, mihin konkreettisiin toimenpiteisiin Vihti aikoo ryhtyä asian hoitamiseksi. Asiaa on käsitelty Vihdin kunnanhallituksen kokouksessa 17.12.2018.

Kunnanhallitus on toimittanut Vihtijärven kyläyhdistykselle vastauksensa joulun välipäivinä. Sen mukaan Vihtijärven alueen vesihuolto on järkevintä ja edullisinta toteuttaa rakentamalla siirtolinjat Nurmijärven Röykkään. Seuraavana vaiheena on järjestelyjen sopiminen kuntien kesken ja suunnittelun käynnistäminen.

Kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjan otteen 17.12.2018 voit lukea tästä linkistä. Sen sisältämän ehdotuksen mukaan kunta valtuuttaa Infra- ja tukipalvelut –palvelukeskuksen käynnistämään sopimusneuvottelut Nurmijärven kunnan kanssa Vihtijärven vesihuollon järjestämisestä. Lisäksi vastauksessa luvataan, että Vihdin vesi toteuttaa vuoden 2019 loppuun mennessä teknisen suunnittelun Vihtijärven vesihuollon järjestämisestä liitettynä Nurmijärven veden vesihuoltojärjestelmään.

Vihtijärven kyläyhdistyksen hallitus kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 8.1.2018 järjestäytymään ja keskustelemaan mm. kyläyhdistyksen kunnalta saamasta vastauksesta. Syksyn kyläkokousta koskevan uutisen voit lukea tästä linkistä.

(3.1.2019 KP)