Vielä ehdit vaikuttaa – käy äänestämässä Vihtijärven edustajaa kirkkovaltuustoon

Vielä ehdit vaikuttaa – käy äänestämässä Vihtijärven edustajaa kirkkovaltuustoon

Seurakuntavaalit ovat meneillään, varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 20.11.2022, jolloin Vihdin seurakunnan äänestyspaikka on Vihdin kirkko. Äänestämässä voi käydä klo 11–20. Ennakkoon saattoi Vihtijärvellä äänestää marraskuun toisella viikolla. Tiistaina 8.11. seurakunnallisen velvollisuutensa suoritti 23 henkilöä ja perjantaina 11.11. vaaliuurnaan äänensä tipautti 20 henkilöä. Vihtijärvellä asuu noin 400 yli 16-vuotiasta henkilöä. Jos oletetaan, että seurakunnan jäseniä heistä olisi noin puolet, voisi vihtijärveläisiä ääniä kertyä peräti kaksi sataa.


Vihtijärven ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä ti 8.11. klo 16-18 vaalitoimitsijoina hymyilivät Vihtijärveläinen tämän kauden kirkkovaltuutettu Markku Pietilä sekä seurakunnan puutarhuri Janne Nummela. "Jos äänestäjiä oikeasti käy, voidaan ennakkoäänestysmahdollisuus vastaisuudessakin ehkä järjestää Vihtijärven kappelissa. Elleivät äänestäjät käytä tarjottua palvelua, se luonnollisesti poistuu", muistuttaa Markku Pietilä.

Aikaisempina vuosina vihtijärveläisillä on ollut oma vaaliryhmä Kappeli Keskellä Kylää. Kuten muuallakin, on äänestysaktiivisuus vähentynyt myös Vihtijärvellä, joten parhaat mahdollisuudet kylän ehdokkailla päästä ajamaan oman kylän etua on kuulumalla johonkin suurempaan vaaliliittoon. Kylän ehdokkaat Mari Hennola ja Mirja Juslin ovat mukana Seurakunta arkielämän keskellä -ryhmässä sitoutumattomina ehdokkaina.

Lue lisää edellisestä kyläuutisesta.

Vihtijärven kappeli ja hautausmaa ovat monen hienon ja koskettavan hetken näyttämöitä

Vihtijärven kappelissa on järjestetty vuosikymmenien aikana tavanomaisen seurakunnallisen toiminnan lisäksi monenlaisia tapahtumia: konsertteja, jopa kamarimusiikkitapahtumia, runo- ja musiikkiesityksiä, juhlatilaisuuksia, kerhoja ja myyjäisiä. Viime kesänä järjestettiin myös paikallisesta kulttuurihistoriasta kertova hautausmaakävely.

Kiitos paikallisten kirkkovaltuutettujen, on kappelista ja hautausmaasta pidetty hyvää huolta vuosien aikana. Hautausmaalle on aktiivisen osallistumisen ja yhteistyön ansiosta saatu Lotta- ja veteraanimuistomerkit, muualle haudattujen muistopaikka sekä muistomerkkialue. Uusimpana parannuksena on hautausmaalle saatu hiljattain valaistus, joten haudoilla ja rauhallisesta kauniista ympäristöstä nauttimassa voi nyt käydä turvallisesti myös hämärissä. Lue lisätietoa Vihtijärven kappelista ja hautausmaasta sekä niiden historiasta tästä linkistä.

Vihtijärven kappelissa on potentiaalia monentyyppiseen toimintaan. Jotta Vihtijärven kylän keskustan maisema- ja kulttuurihistoriallinen paikka säilyy edelleen hyvin hoidettuna, kannattaa kylän seurakuntaan kuuluvien jäsenten olla nyt aktiivisia ja antaa äänensä oman kylän ehdokkaille.

(KP)