Sipulikukkia istutetaan talkoilla myös Vihtijärvellä

Sipulikukkia istutetaan talkoilla myös Vihtijärvellä

”Vihdin kunta on tilannut keväällä kukkivia kukkasipuleita 12 000 kappaletta, ja 12 nopeinta yhteisöä saa istutettavakseen noin 1 000 kevätsipulia per yhteisö”, ilmoitti kunta kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa 23.9.2021. Vihtijärvelle kukkasipuleita ehti varaamaan Anja Kokkonen heti seuraavana aamuna ja sipulit noudettiinkin Pertin toimesta kunnantalolta jo seuraavalla viikolla. Kukkasipulitempaus aktivoi ilmeisesti useammankin toimijan, koska jo sipuliuutista seuraavana päivänä kaikki 12 000 kukkasipulia oli varattu.

”Haluamme tarjota mahdollisuuden aktiivisille vihtiläisille kaunistaa omaa asuinaluettaan kevätsipulien istutustalkoilla. Osallistumisen ehtoina on vain, että istutusalue on kunnan maata ja istutustöissä on käytettäviä omia välineitä", kertoo kunnan johtava puutarhuri Tea Karjalainen Vihdin kunnan kotisivuilla.

Vihtijärvellä kunnan maata löytyy tiettävästi vain koulun ja päiväkodin alueilta, joten istutuspaikoista ei sen kummemmin tarvitse keskustella. Myös päiväkodin viereiselle hyötyjätepisteelle lasia, pienmetallia ja jätepaperia tuovat saavat kevään tullen nauttia odotettavista olevista väriläiskistä.

Vihtijärvelle saatiin krookuksia ja helmililjoja. Ne sopivat pienten lasten ympäristöön, sillä ne eivät ole myrkyllisiä. Krookukset ovat kevään ensimmäisinä kukkijoina tärkeitä pölyttäjille.

Tule mukaan istutustalkoisiin!

Kukkasipulien istutustalkoot Vihtijärvellä pidetään lauantaina 9. lokakuuta klo 10 alkaen. Kokoontuminen Vihtijärven päiväkodilla/hyötyjätepisteellä Kouluntie 15. Ota mukaan omat istutusvälineet. Tarkoitukseen sopii parhaiten pieni tai iso istutuslapio tai – rauta, myös hanskat on hyvä olla kädessä. Tervetulleita tuhannen kukkasipulin istutustalkoisiin ovat kaikki halukkaat, lapset ja aikuiset.

(KP)