Kaksivuotinen esikoulukokeilu ja koulu alkoivat Vihtijärvellä

Kaksivuotinen esikoulukokeilu ja koulu alkoivat Vihtijärvellä

Vihtijärven päiväkodissa aloitettiin tänä vuonna kokeilu kaksivuotisesta esikoulusta (linkissä lisätietoa). Tällä hetkellä esikouluun osallistuu yhteensä 9 lasta. ”Tämän lisäksi vuosina 2017-2020 syntyneitä on päiväkodissa 13, yhteensä siis 22 lasta”, kertoo päiväkodin johtaja Taina Kravik. Periaatteessa lapsia mahtuisi päiväkotiin henkilökunnan puolesta lisääkin, mutta seinät kyllä tulevat kohta vastaan. Moneen vuoteen ei päiväkodissa ole ollut näin vilkasta – ja sehän on kylän kannalta tietysti iloinen asia. Päiväkodin ja esikoulun lapsista huolehtii viisi aikuista sekä välillä vieraileva varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

Koulu alkoi myös hyvissä tunnelmissa

Vihtijärven koulussa puolestaan alkoi 11.8.2021 jo 126. lukuvuosi. Oppilaita luotsaavat nyt lukukauden aluksi rehtori/luokanopettaja Suvi Salonen (1.-3. luokat), sijaisena toimiva Mari Salmi (4.-6. luokat), sekä koulunohjaaja Seija Siltala. Toisen opettajan sijaista etsitään edelleen - vinkkaa työpaikasta, jos tunnet sopivan henkilön!

Oppilaita on tällä hetkellä 29 ja toivotaankin, että jatkossa saataisiin lisää oppilaita, jotta koulutoiminta voisi jatkua ilman jokavuotisia huolta aiheuttavia lakkauttamisuhkia.


Tässä vielä jännitetään koulun alkamista aamulla 11.8.2021.

”Ihana koulupäivä!”, hehkutti yksi koulunsa aloittaneista jälkeen päin. ”Mä sain jo uuden kaverinkin!”, iloitsi toinen.

Vihtijarvi.fi toimitus toivottaa turvallista ja mukavaa lukuvuotta sekä päiväkotiin, kouluun että koteihin!

Perinteiset syyskaffet nautittiin kylätalolla eskarin ja koulun alkamispäivänä

Kyläyhdistys on jo useampana vuonna kutsunut päiväkodin ja koulun henkilökunnan syyskaffeille vaihtamaan kuulumiset ja miettimään mahdollista yhteistyötä, sekä kertomaan uusille työntekijöille kylästä ja sen eri mahdollisuuksista. Tänä vuonna mukaan oli kutsuttu edustus myös päiväkodin ja koulun vanhemmista.


Mukaan syyskaffeille ehtivä kyläyhdistyksen pj Karoliina Suomalainen, ruoka- ja muusta huollosta vastaava Anne Hampori, rehtori/opttaja Suvi Salonen, koulun vanhempainyhdistyksen pj Mari Hennola, 4-6 lk:n opettajan sijainen Mari Salmi, koulunohjaaja Seija Siltala, varhaiskasvattaja Sofia Nurmi, päiväkodin johtaja Taina Kravik sekä kuvan ottanut kyläkoordinaattori Kaarina.

Näillä eväillä tuleva lukuvuosi sujuu varmasti hyvin ja yhteistyötä pysytään tekemään joka suuntaan.

(KP, kuvat KE & KP)