Kirppu on saapunut kirppikselle!

Kirppu on saapunut kirppikselle!

Vihtijärven kirpputorin pihapiirin miljöö on aivan ainutlaatuinen. Tunnelma on kuin astuisi ajassa sata vuotta taaksepäin. Toki enää ei kanoja tepastele pihalla tai lehmä odota lypsyä navetassa, mutta tunnelma henkii mennyttä aikaa. 

Tämä kaunis maisema ei kuitenkaan pysy kunnossa ilman ahkeraa pihan hoitoa. Piha-aluetta parannettiin muutama vuosi sitten nykyiseen muotoonsa. Näin saimme kauniit myyntikojut tasaiselle alustalle ja piha alueen tehokkaammin käyttöön. Kun pihaa muokattiin ja vanha kuusiaita kaadettiin, nurmialueen osuus lisääntyi reilusti.  Näin myös ruohonleikkuu työn määrä kasvoi.

Kirpputori pyörii kylällä vapaaehtoisvoimin ja toimintaan tarvitaan paljon vapaaehtoisten työpanosta jo pelkästään myyntivuoroihin ja järjestelytalkoisiin. Kyläyhdistyksen hallitus päätti kevätkauden viimeisessä kokouksessa, että kirpputorille hankitaan robottiruohonleikkuri. Ruohonleikkuu on kirpputorilla ainoa tehtävä, jonka voi hoitaa automaatilla. Kaikki muut tehtävät vaativat ihmisen tekijäkseen. Hallitus katsoi, että näin säästetään talkoolaisilta aikaa mukavampiin hommiin. Näin myös toivon mukaan saadaan enemmän ihmisiä myyntivuoroihin, kun ei tarvitse pelätä joutuvansa leikkaamaan nurmikkoa. 

Leikkuri on alustavasti nimetty Kirpuksi. 

Jos olet kiinnostunut tulemaan kipputoritiimiin mukaan niin ota yhteys Anjaan puh. 040 832 8855.

(MH)