Kyläpäivän teemoina liikunta ja luonto

Kyläpäivän teemoina liikunta ja luonto

Sunnuntaina 3.3. vietettiin Vihtijärven kylätalolla jo toista kyläpäivää. Ensimmäinen kokeilumielessä järjestetty kyläpäivä järjestettiin viime syksynä ja hyvän kokemuksen jälkeen oli helppo toistaa toimivaksi todettu konsepti. 

Noin klo 10 aikaan kylätalon pihaan alkoi saapua vanhempia lapsineen leikkitreffeille. Kylätalon pihassa muun muassa laskettiin mäkeä, heiteltiin frisbeetä ja pelattiin jalkapalloa. Perheitä saapui paikalle ilahduttavan paljon ja piha täyttyi lasten äänistä. 

Noin tunnin reippaan ulkoilun jälkeen siirryttiin kylätalolle herkullisen nakkikeiton ääreen. Ruokaulun päätteeksi keittolautasia päätyi tiskipöydälle 37 kappaletta. Tällaiselle toiminnalle on siis paikkansa kylän tapahtumissa.

Kyläpäivän järjestelyjä suunnitellessa kyläyhdistyksessä päädyttiin tilaamaan ruoka valmiina paikallisilta toimijoilta. Näin tapahtuman järjestäminen pysyi talkoolaisille sopivan kevyenä ja mielekkäänä. Kyläpäivä on toteutettu hyvin pienellä tiimillä, joka iloitseekin tapahtuman saaneesta suosiosta. 

Lounaan jälkeen ohjelma jatkui Havaintoja luonnosta -teemalla.  Paikalle saapuivat luonto-ohjaaja Juuli Sild sekä kyläneuvos ja metsästäjä Risto Kivistö, joiden kanssa joukko kyläläisiä oli keskustelemassa kylällä tehdyistä luontohavainnoista. Kysymyksiä esitettiin esimerkiksi kylän susi- ja ilveshavainnoista. Keskustelua käytiin myös peurojen ja kauriiden aiheuttamista liikenneonnettomuuksista. Tunnelma oli mukava, ja kuulijoilla oli hyviä kysymyksiä ja havaintoja luonnosta.  Paikalla olijat totesivat yhdessä, että elämme luonnon keskellä ja sopeudumme siihen että eläimet, niin pienet kuin suuret, elävät täällä rinta rinnan ihmisten kanssa. 


Kyläpäivä tarjosi jokaiselle jotakin.

Kyläpäivän järjestäjät ottavat mieluusti vastaan ideoita ja palautetta kyläpäivästä, jotta toimintaa voidaan kehittää edelleen.  

(MH)