Virolaisbussi toi vieraita Raplasta

Virolaisbussi toi vieraita Raplasta

Raplan alueen kylätoimijoita ja käsityöläisiä Virosta kävi tutustumisretkellä Vihtijärvellä syyskuun viimeisenä lauantaina 2023. Vieraita emännöivät Anu Nilsson ja Kaarina Ekholm. Sopivasti Vihtijärvellä vietettiin Kestävän kehityksen viikkoa kirpputorilla kierrätyspäivän merkeissä. Retkeläisten bussi kaarsikin suoraan ensimmäiseen kohteeseensa Kylänpäähän ja bussillinen innokkaita shoppailijoita katosi kirpputorin uumeniin nopeasti.


Retken järjestäjä, Anneli Kana, kertoi, että harvemmin retkillä on aikaa shoppailuun, joten nyt otettiin aikaa Kestävän kehityksen teemaan liittyen. Tyytyväiset asiakkaat täyttivät kirpputorin ja ostoskasseihin tarttui mukaan yhtä sun toista mieluista tavaraa.

Kirpputorin jälkeen siirryttin kylätalolle lounaalle ja kuulemaan valmisteltua kyläesittelyä Vihtijärven kylästä, sen toimijoista ja toiminnasta. Jälkiruoka oli valmistettu Kestävän kehityksen viikon teeman mukaisesti kirpputorilta keräiltyihin mukaan tuliaisiksi vietäviin kahvikuppeihin. Keskustelu oli vilkasta ja -kuten aina- kylätalo maisemineen sai osakseen varauksetonta ihailua.

Ruokailun jälkeen retkikunta vaelsi kappelille ja sitä ihasteltuaan jatkoi matkaansa suunnitelmansa mukaan seuraavaan kohteeseen. Kirpputori, talkoilla valmistettu hyvä lounas, kyläesittely ja kappelivierailu saivat vuolaat kiitokset mukavilta vierailta. Tervetuloa uudelleen!

(KE)