Syksy toi koulukuvaukset

Syksy toi koulukuvaukset

Koulukuvaus on yksi varmoista syksyn merkeistä. Jälleen oli aika ikuistaa pienet koululaiset ja päiväkotilaiset ryhmä- ja yksilökuviin. Vihtijärven päiväkodin vanhemmat organisoivat valokuvauksen jo kolmatta kertaa. Valokuvausta ei enää Vihdin kunnassa katsota varhaiskasvatuksessa pedagogiseksi toiminnaksi, joten kuvauksen järjestely on jäänyt vanhempien vastuulle.

Päiväkodin vanhempaintoimikunta on hyödyntänyt koulun ja päiväkodin läheistä sijaintia ja tehnyt kaksi vuotta sitten yhdessä koulun kanssa kuvaussopimuksen. Sama kuvausliike hoitaa kuvauksen kolme vuotta peräkkäin. Näin saadaan kuvausliikkeeltä pieni kuvauspalkkio, jolla tänä vuonna ostettiin päiväkodin lapsille pastilleja.

Kuvauspäivä on lapsille hyvin mieleinen ja koulun mäellä kuuluikin lasten joukosta kommentti "tämä on paras päivä".

Lapsista otettiin ryhmä- ja yksilökuvat. Koska vanhemmat olivat järjestämässä kuvausta, saatiin otettua myös sisaruskuvia, joissa oli sekä päiväkotilaisia että koululaisia. Mahdollisuus tällaiseen joustoon on yksi kyläkoulun hyvistä puolista.

Kuvauksessa oli auttamassa useampia vanhempia sekä muita sukulaisia. Saatiinpa mukaan yksi kylän mummokin. Kaikki auttavat kädet olivat tarpeen, kun nuorin kuvattava oli yksivuotias. Myös auttamassa olleiden palaute kuvaustuokiosta oli positiivinen. Vaikka kuvaustilanne on lapsille jännittävä ja ääntä ja vauhtia riittää, tulee tällaiseen tapahtumaan onnistumisesta hyvä mieli pitkäksi aikaa. 

Päiväkodin vanhempaintoimikunta kiittää kaikkia mukana olleita! Yhdessä onnistuttiin jälleen.

Teksti ja kuva Mari Hennola