Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja tutustui Vihtijärven kylään

Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja tutustui Vihtijärven kylään

Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja, Vaasassa asuva Aleksi Koivisto esiintyi Huomenta Suomi-lähetyksessä torstaina 26.1.2023 klo 7.15. Seuraava sovittu tilaisuus oli Hämeenlinnassa klo 15. Siis ruhtinaallisesti useampi tunti aikaa käyttää eri kyliin tutustumiseen! Soitto Uudenmaan kylien toiminnanjohtaja Anu Nilssonille, pari muuta puhelua ja vierailupaketti Vihtijärvelle ja tien 132 näkymiin oli valmis.

Matkalla Klaukkalasta, jonne Aleksi tuli bussilla, käytiin läpi vihtijärveläisten Klaukkalassa, Perttulassa ja Röykässä sijaitsevia palveluja. Kierros Vihtijärvellä käsitti Kappelin, Hiiskulan, Kirpputorin, Syökerin Tuvan, Nummituvan sekä tietysti päiväkodin ja koulun. Oman mukavan lisänsä kierrokseen toivat kappelin alapuolella laiduntaneet peurat, Kylänpääntiellä kohdattu Anun äiti, Leena, ja kirjastoauton saapuminen koulun pihaan juuri täydellisellä hetkellä.

Toiminnanjohtaja Koivisto tutustui myös koululuokkiin ja tapasi lyhyesti koulun henkilökuntaa ja oppilaita. Pihalla (alkukuva) selvisi että Einon (kuvassa 2. oikealta Pepin ja Eemilin välissä) äiti on samasta paikasta kotoisin kuin Aleksikin, nimittäin Ähtäristä.

Kylätalolla nautitulle lounaalle ehtivät mukaan myös kirpputorin toiminnasta vastaava ja tiistaikerhoaktiivi Anja Kokkonen (2. oik) sekä kirkkovaltuutettu Mirja Juslin (oik) ja koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja/kirkkoneuvoston jäsen Mari Hennola (2. vas). Käytiin yhdessä läpi Vihtijärven kyläasioita, todettiin kyläkoulujen merkitys ja hyvät puolet ja keskusteltiin laajasti kylätoiminnasta, kaupungin läheisellä maaseudulla asumisesta ja siitä, kuinka voisimme edistää ja tuoda tunnetuksi näitä asioita. Tulevat eduskuntavaalit ja vaikutusmahdollisuus kylien ja kyläkoulujen asemaan niissä puhututtivat myös.

Lounaan ja vilkkaan keskustelun jälkeen hyppäsi Aleksi taas kyläkoordinaattorin pakettiautoon ja niin jatkui matka Vihtijärveltä Läyliäisten, Sajaniemen ja Joentauksen kautta Riihimäelle, josta matka jatkui junalla Hämeenlinnaan. Kiitos Aleksi innostavasta sekä inspiroivasta vierailusta ja tervetuloa uudelleen Vihtijärvelle!

(KE, kuvat AK & EK)