Lumikenkäilyretki tehtiin loistavassa talvisäässä

Lumikenkäilyretki tehtiin loistavassa talvisäässä

Vihtijärven kyläsivuilla kerrottiin 16.1.2023 luonto-ohjaajaksi opiskelevan Juuli Sildin työharjoittelusta Vihtijärvellä.

Ensimmäinen Juulin järjestämä tapahtuma onnistui lauantaina 21.1.2023 aivan suunnitelmien mukaan ja jopa yli odotusten. Retkelle osallistui Juulin lisäksi seitsemän aiheesta kiinnostunutta kyläläistä.

Lumikenkäilyyn saatiin ensin oivallinen opastus, jossa kerrottiin myös lajin historiasta. Retken kohteena ollut laavu sijaitsi kallion laella, joten matkalla sinne pidettiin useampi tauko. Tauoilla tarkasteltiin maisemia ja luonnon monimuotoisuutta.

Perillä kohteessa kallion laella nautittiin eväitä laavunuotion äärellä ja keskusteltiin monenlaista luonnosta, elämästä, kylistä ja maailmasta.

Seuraava Juulin järjestämä luontoaiheinen tapahtuma on tiistaina 28.2.2023 Vihtijärven kylätalolla klo 18.30–20.30. Aiheena ovat eläinten jäljet ja jätökset. Tarkkaile ympäristöäsi ja ota kuva sinua askarruttavista eläinten jäljistä, jätöksistä tai muista merkeistä. Lisätietoa vähän tuonnempana.

(KE, kuvat ER)