Kyläkahvila toi lapsiperheitä kylätalolle –myös kyläyhdistyksen hallitus sai kahvit ennen järjestäytymiskokousta

Kyläkahvila toi lapsiperheitä kylätalolle –myös kyläyhdistyksen hallitus sai kahvit ennen järjestäytymiskokousta

Seurakunnan järjestämään kyläkahvilaan Vihtijärven kylätalolle keskiviikkona 11.1. ilmestyi kolme lasta, kolme äitiä ja kaksi isää tapaamaan, tutustumaan toisiinsa ja vaihtamaan kuulumisia. Seurakunnan perhetyöntekijät Paula ja Pike laittoivat pöydän koreaksi ja kalustivat tilan myös nuorimpia ”asiakkaita” silmällä pitäen sekä toimivat emäntinä muutenkin. Tyytyväiseltä vaikutti myös uutiskuvassa poseeraava kahvilan nuorin asiakas, Ragnar (kohta 5 kk).

Tunnelma oli leppoisa ja keskustelu soljui aiheesta toiseen laajalla skaalalla. Kyläkoordinaattori pistäytyi myös kahvilla ja totesi, että pienten lasten leikkien ja touhujen seuraaminen on yhtä vangitsevaa kuin vaikkapa lintulaudan tarkkailu ruoka-aikaan tai tuleen tuijottelu. Myös vanhempia oli mukava tavata ja tutustua uusiin kyläläisiin.

Kyläkahvila on tarkoitettu juuri yhdessäoloa ja tutustumista varten. Tervetulleita ovat muutkin kuin lapsiperheet. Tällä kertaa myös kyläyhdistyksen hallituksen jäseniä valui paikalle kahvittelemaan ennen klo 19 alkanutta järjestäytymiskokousta.

Seuraavan kerran seurakunnan kyläkahvila järjestetään Vihtijärvellä ke 8.2. klo 17–19. Ensin voi käydä vaikka koulun pihalla viikoittain vierailevassa kirjastoautossa klo 16.50 alkaen ja kiivetä (tai istahtaa tuolihissin vietäväksi) sitten yläkertaan iltakahvin ja mukavan seuran pariin.

Kyläyhdistyksen hallitus järjestäytyi ja teki jo päätöksiäkin

Hyvien kahvien jälkeen kyläyhdistyksen hallitus järjestäytyi kauden ensimmäisessä kokouksessaan. Puheenjohtaja Karoliina Suomalaista tuuraa tarvittaessa varapuheenjohtajaksi valittu Jari Lindström, uudeksi rahastonhoitajaksi valittiin Heli Einesalo. Sihteeriksi valittiin tällä kertaa hallituksen ulkopuolelta Kaarina Ekholm. Kirjurina kokouksissa toimii edelleen Päivi Putkonen-Hegazi.

Vaikka järjestäytymiskokous alkoi tavanomaista myöhemmin, pidettiin järjestäytymisen jälkeen myös ensimmäinen varsinainen kokous. Yksi saapunut jäsenhakemus hyväksyttiin, kyläkoordinaattorille annettiin lupa osallistua työpaikkaohjaajalle suunnattuun maksuttomaan koulutukseen, kylätalon hinnasto päätettiin pitää tänä vuonna ennallaan ja kesätyöntekijöiden palkkaamiseen päätettiin hakea kunnan kesäseteleitä. Myös OP Uusimaan  tai muun tahon tukea haetaan, mikäli sellaisia on tänä vuonna jaossa. Lisäksi kevään hallituksen kokoukset ja yhdistyksen kevätkokouksen ajankohdat laitettiin kalentereihin. Kylän asioista kiinnostunut kyläläinen: lämpimästi tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen torstaina 27.4.2023 klo 18 alkaen.

(KE, kuva: SW)