Vihtijärvellä vietetään Kestävän kehityksen viikkoa monipuolisesti – korjaa vanhaa, lainaa, palauta ja kierrätä!

Vihtijärvellä vietetään Kestävän kehityksen viikkoa monipuolisesti – korjaa vanhaa, lainaa, palauta ja kierrätä!

Syys-lokakuun vaihteessa 26.9.–2.10. vietetään Kestävän kehityksen viikkoa. Näin myös Vihtijärvellä. Kyläyhdistys on ilmoittautunut mukaan eri maaseutu- ja kylätoimijatasolla järjestettävään viikkoon ja organisoi aiheeseen liittyviä tapahtumia, tekoja ja tempauksia. Mahdollisuudet ovat rajattomat ja tänä vuonna keskitymme tapahtuman järjestämiseen parina päivänä. Keskiviikolle ja lauantaille kannattaa varata hetki kestävää kehitystä.

Käy kirjastoautossa

Keskiviikkona, 28.9. Vihtijärven koulun pihalla klo 16.50–17.10 pysähtyy Vihdin kirjaston kirjastoauto. Se liikennöi Vihtijärvellä normaalistikin joka viikko, mutta nyt Kestävän kehityksen viikon kunniaksi kannattaa tulla käytännössä tutustumaan kirjastoautoon ja sen henkilökuntaan. Tuo mukaan myös perheesi tai vaikka naapuri – käyttämällä palvelua säilytämme sen varmemmin!

Kierrätä tekstiilit

Vihdin Kierrätyskeskus tekee Vihtijärven kyläyhdistyksen kanssa yhteistyötä. Menneenä kesänä saimme kirpputorin tiloihin tekstiilikeräysrullakon, joka on kirpputorin talvitauon ajaksi viety koulun ulkorakennukseen. Rullakkoon voit tuoda puhtaat, rikkinäiset tai ehjät aikuisten ja lasten vaatteet sekä kodintekstiilit.

 

Nyt siis katseet vaate- ja liinavaatekaappiin! Onko joku vaate liian kulahtanut käytettäväksi? Onko joku vaate hyväkuntoinen, mutta ehkä mystisesti kutistunut liian pieneksi itselle?  Katso lisätietoa Vihdin kierrätyskeskuksen sivuilta.

Koulun ulkorakennuksen varastohuoneen ovi on normaalisti lukossa, mutta keskiviikkona 16.30 alkaen pidämme ovia auki. Jatkossa voit kilauttaa kyläkoordinaattorille ja pyytää ovikoodia, jonka takaa löytyy avain varastoon, jossa tekstiilirullakko sijaitsee.

Ideoi uutta käyttöä vanhalle rakennukselle ja kerro korjausehdotuksesi

Myös vanhojen rakennusten uusiokäyttö on kestävää kehitystä. Opettajat eivät enää asu eivätkä pidä tuotantoeläimiä koululla, oppilaat eivät käytä ulkokäymälää (paitsi sähkökatkon aikana) eikä koululla valitettavasti ole enää tulisijoja, joita varten tarvittaisiin puuliiteriä. Koulun ulkorakennus on siirtynyt kyläyhdistyksen omistukseen– nyt on aika ideoida sen tulevaa yhteistä käyttöä ja miettiä korjausvaihtoehtoja. Lue taustaa tästä linkistä.

Kestävän kehityksen viikon keskiviikkokierroksella voit tutustua kirjastoauton toiminnan ja tekstiilikierrätyksen lisäksi 1900-luvun alkupuolella rakennettuun koulun huoltorakennukseen ke 28.9. klo 16.50-18.30. Ovet ovat avoinna ja kyläkoordinaattori keskustelee mielellään kanssasi rakennuksen uusista käyttömahdollisuuksista tai korjausnäkökohdista.

Opettele korjaamaan rikki mennyt vaate tai muu tekstiili – myös tuunaus on nyt in

Keskiviikkokierroksen sokerina pohjalla on Vihtijärven marttojen tarjoama mahdollisuus opetella korjaamaan vaatteita. Napin ompelu, lahkeiden lyhentäminen, sukkien parsiminen ovat arjen hyötytaitoja. Älä siis vie aivan pikkuvikaista vaatettasi vielä tekstiilikierrätykseen, vaan käy verestämässä tai opettelemassa vaatteiden korjaustaitojasi marttojen opastuksella!

Lauantaina on talviurheiluvälineiden ja perennojen kierrätyspäivä

Vihtijärven kirpputori on jo sulkeutunut kesän osalta, mutta avaa taas osittain ovensa tuokioksi lauantaina 1. lokakuuta. Teemana tällä kertaa on talviurheiluvälineiden kierrätys ja perennat.

Kolua siis varastoistasi tarpeettomaksi jääneet sukset, monot, luistimet, pulkat, liukurit, kelkat ja lumikengät ja tuo ne kirpputorille. Vastaavasti, jos tiedät tarvitsevasi kyseisiä välineitä, tule katsomaan ja sovittamaan itsellesi sopivat talviliikuntakamppeet.

Syksy on hyvä aika istuttaa pihakasveja niin pitkään kunnes maa on jäässä. Jos kukkapenkkisi on tullut liian ahtaaksi jollekin perennalle, tuo se/ne kirpputorille (ei kiitos, jos tiedät niissä piileksivän etanoita). Kirpputori ottaa mielellään myös vastaan uuteen pergolaan sopivia köynnöskasveja, kuten humalaa, villiviiniä tai vaikkapa tuoksuköynnöskuusamaa.

Myös pienimuotoinen kyläkahvila on avoinna klo 13–16. Tarjolla on kahvin lisäksi levypiirakkaa ja grillimakkaraa sopuhintaan.

Vinkki: myös itsestä ja omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen on kestävää kehitystä. Lauantaina 1.10. on myös mahdollisuus talkoilla frisbeegolfradan rakentamispuuhassa. Kiinnostuitko? Ota yhteys 041 503 1512/Antti.