Vihtijärven Vappua vietettiin kirpputorin pihalla

Vihtijärven Vappua vietettiin kirpputorin pihalla

Vappuaattoaamu valkeni melko aurinkoisena, mutta hyvin kylmänä ja tuulisena niin kuin perinteiseen vappuun kuuluukin. Vappuun kuuluu nyt myös kiva koko perheen tapahtuma kirppiksellä, jonka järjestivät Vihtijärven koulun vanhempainyhdistys, Tikrut ja kyläyhdistys yhteisvoimin.

Tikruilla oli perinteinen lättykoju, josta sai ihania lämpimiä lättyjä ja simaa kyytipojaksi. Mukaan ostettavaksi tai heti syötäväksi oli tarjolla itsetehtyjä munkkeja, jotka hävisivätkin kojun pöydältä sellaista vauhtia, että lopuksi oli tarjolla enää vain niitä lättyjä, jotka nekin menivät kyllä hyvin kaupaksi.

Vanhempainyhdistyksen kahvilakojulta sai lämmikkeeksi kuumaa kahvia ja suut makiaksi munkilla, mokkapalalla tai joillakin muilla herkullisilla leivonnaisilla, joita olikin tarjolla monenmoisia. Suolaisen ystäville oli tarjolla kuumaa grillimakkaraa ja itsetehtyä perunasalaattia.

Ilmapallokojulta sai ostaa mieleisensä vappupallon joka täytettiin siinä asiakkaan odotellessa, kojulta poistuikin hyvin iloisia ihmisiä, isoja ja pieniä. Niinkuin hyvään tapahtumaan kuuluukin, tarjolla oli myös arpoja, joissa muuten jokainen arpa voitti. Allekirjoittanut voitti hyvin tarpeellisen ja lämpöisen pipon.

Ongintapaikalla oli hyvin jännittynyt tunnelma, kun odotettiin saalista. Aina siihen jotakin tarttui ja sekös onkijoita nauratti. Vapputunnelmaan sai lisäväriä, kun kävi seuraavalta kojulta hakemassa kasvomaalauksen itseä ja kanssajuhlijoita ilahduttamaan.

Hennolan tilan kiljuhanhet pitivät pihalla omaa konserttiaan, jota mukavan letkeä lapsellinen musiikki ryyditti. Olipa ihanat kanit ja marsutkin löytäneet paikalle lapsia ihastuttamaan. Pihalla sai myös näyttää taitojaan tarkkuus heitossa, kun yritti kaataa pallolla purkkeja tai osua renkaalla tappiin

.

Tapahtuman ehdoton kohokohta oli tietysti se, kun mönkijän perään laitettu peräkärry lastattiin iloisilla lapsilla ja aikuisilla ja niin sitä mentiin pitkin kylänraittia, niin että hippulat vinkui! Huiman kyydin jälkeen kärrystä purkaantui hyvin iloisesti porisevaa porukkaa ja kohta lähdettäisiin uudestaan.

Keväästä antoi oman värikkään ilmeensä Valtakukan kevätkukkien tarjonta, kylläpä siinä olikin ihanan värikästä kevätilmettä tarjolla kerrakseen. Kukka toisensa jälkeen löysi tiensä asiaan kassiin ja pussiin ja siitä kenties omaa pihaa koristamaan.

Ja olihan kirppiskin tietysti avoimena, vaikka virallisia avajaisia vietetäänkin vasta 21.5.2022. Jollen ihan väärin huomannut, taisi sieltäkin jotakin löytyä kotiin viemisiksi.

Näin oli Kylänpäässä saatu päätökseen ihana vapputapahtuma ihan kaikenikäisille. Kiitos kaikille järjestäjille ja kiitos asiakkaille, kun säätä uhmaten saavuitte taasen paikalle.

Hauskaa Vapunjatkoa kaikille!

(Teksti: Sirpa Sandberg, kuvat Kirppistiimin albumi)