Livemusiikki täytti koululuokan

Livemusiikki täytti koululuokan

Koulussa tuntiopettajana tämän lukuvuoden toiminut Salosen Tomppa kutsui UkEt – bändinsä keikalle Vihtijärven koululle perjantaina 7.5.2021. UkEt-soitinyhtyeeseen kuuluvat Juha Väänänen (laulu, kitara, ukulele), Ari Oinonen (piano, ukulele), Turkka Wahlbäck (bassoukulele) ja tietysti Tomi Salonen (rummut). Kokoonpanosta puuttui tällä kertaa Timo Haapala (ukulele).


Juha, Turkka, Tomppa ja Ari eli UkEt.

Vanhempainyhdistys on hankkinut koululle ukuleleja, ja niillä soittamista onkin harjoiteltu lukuvuoden mittaan. Konsertin aikana otettiin koululaisten ukulelet seinältä, ja kaikki halukkaat saivat rämpyttää mukana ohjeen mukaan.

Oodi Ilolle”, ”Saku Sammakko” ja muita tuttuja sävelmiä kuului repertuaariin, mutta myös jazz-vaikutteita kuultiin. ”In the mood” oli oppilaille ehkä vähän vieraampi, mutta opettajille sitäkin tutumpi valinta.

”Mukavalta tuntui tavata yleisöä pitkästä aikaa”, totesi Juha kolmen vartin setin jälkeen. Edellisen kerran bändi oli keikalla 10.10.2020 ja sitä ennen karkauspäivänä. Kohta 10-vuotiaalla kokoonpanolla on suunnitelmissa syksymmällä nauhoituksia ja toivotaan, että keikkakalenteri täyttyy koronatilanteen hellittäessä.

Vihdin kunta on lopettamassa tuntiopettajan vakanssia Vihtijärven koulusta ensi syksystä alkaen, ja näin rumpali päätti antaa läksiäislahjaksi oppilaille ja muille työkavereille bändin keikan. Tomppa suostui tilaisuuden loppupuolella oppilaiden painostamana jopa avaamaan poninhäntänsä – tästä oli ilmeisesti keskusteltu aiemminkin joitakin kertoja. Kiitos UkEt hyvästä musiikista ja opastuksesta!

(KP)