Marttojen kalankäsittelykurssi järjestettin kylätalolla keskiviikkoiltana 27.11. Kursille osallistui suuri joukko kalankäsittelystä ja kalaruuista kiinnostuneita kyläläisiä. Kurssin vetäjänä toimi tj Erkki Virtanen Uudenmaan Kalatalousyhteisöjen liitosta.
Saatiin hyvät opit mm. hauen ja lahnan perkaamiseen ja fileeraukseen, sekä erilaisia ruokaohjeita kalaruuista. Oli ilo katsoa, kun ammattilainen fileoi ja käsitteli kaloja.
Ensi kesänä sopii toivoa, että järvillä olisi kalastajia enempi kuin aikaisemmin ja savustuspöntöt tupruaisivat talojen pihoissa. Lähiruoka on aina lähellä marttojen sydäntä ja järvikala on sitä parhaalla mahdollisella tavalla.
Hyviä kalansaaliita kaikille toivotellen ja hyvää joulun odotusta.
28.11.2013 Eija Sinikka Jokinen, kuvat Päivi Putkonen-Hegazi