Ylisepässä vietettiin adventtia perinteisesti

Iloinen joukko vihtijärveläisiä kokoontui sunnuntaina 30.11.2014 puurojuhlan merkeissä Yliseppään. Juhlan järjestäjinä toimi kyläyhdistys ja päiväkoti. Puitteet joulun vieton aloitukseen olivat aivan mainiot: pikkupakkanen, hentoinen kerros lumentapaista siellä täällä ja lämpöinen Yliseppä virittivät joulutunnelmaan.

Tervetuloa puurojuhlaan! Hyvin hautuneen riisipuuron kyytipoikana tarjottiin glögiä

Puurotarjoilun päätyttyä sytytettiin ensimmäinen adventtikynttilä, ja ohjelma sai alkaa. Jännittynyt joukko päiväkodin lapsia esitti pirteästi kolme joululaulua ja niihin kuuluvat koreografiat. Ohjelma jatkui muilla musiikkiesityksillä sekä yhteislaululla. Vihtijärven oma kuoro, V-Duuri, esitti tuttuja joululauluja sekä myös ilahduttavan sovituksen, jossa tutuista kappaleista oli kehkeytynyt tango. Puurojuhlayleisö sai myös nauttia kahdesta sooloesityksestä, joista vastasivat kuoronjohtaja Henna-Riina Kuusela sekä kuoron uusin jäsen Myrsky Virmavirta.

Aamulla kappelilla oli vietetty adventinavaustilaisuus, jossa diakoniatoimikunta järjesti joulumyyjäiset. Sen tuotto lahjoitettiin puurojuhlassa kyläyhdistyksen käyttöön eli käytännössä koulun ylläpitämiseen. Kuoren vastaanottanut Anu Kuusela kiitti samassa yhteydessä kaikkia kyläläisiä viimeisimmästä ponnistuksesta koulumme hyväksi ja antoi hitusen toivoa, että ehkä emme joudu samaan rumbaan heti ensi syksynä.  

Päiväkodin tontut esiintymässä. Kolmesta kappaleesta Tuiki, tuiki tähtönen kajahti ilmoille tottuneimmin. Joulupuuroon piilotettu manteli oli tänä vuonna vaihtunut pekaanipähkinäksi, ja sen puurostaan löysi Markku Pietilä. Musta ruskea, hiiren aivoja muistuttava, mutta hyvänmakuinen, kuvaili hän "manteliaan".
Vaikka varsinaista Kauneimmat joululaulut -tapahtumaa vietetäänkin vasta 12.12. kappelissa, oli yhteislaulu tärkeä osa puurojuhlaa.
Eva Oksa (vas.) lahjoitti diakoniatoimikunnan puolesta joulumyyjäisten tuoton kyläkoululle. Anu Kuusela otti ilahtuneesti vastaan kuoresta löytyneet 1039 euroa. 
V-Duurin esittämä Tulkoon joulu päätti puurojuhlan.

Hyvää joulun odotusta!

(1.12.2014 LR-J, kuvat Juha Ahvenharju)