Ylimmäisestä odotettavissa suursaaliita

Ylimmäinen järven kalastusyhdistys piti kokouksensa lauantaina 11.04.2015. Kokouksessa keskityttiin kalavaleisiin, mutta asiallisetkin asiat tulivat hoidetuksi. Niitä olivat:

1) Pyydyslupamerkit, joiden hinnat säilyivät ennallaan eli katiska 5,-, verkko 10,- (max 4 kpl/talous), uistelulupa 10,-, rapumerta 5,- (max 10 kpl/talous), rantarysä 10,- ja pitkäsiima 10,-. Merkkejä voi ostaa allekirjoittaneelta Kaislarannantie 47:stä, soitto p. 0500-436189 ensin, niin varmistat, että olen paikalla.

2) Verkkojen silmäkoko on vastaisuudessa vapaa. Nyt voi pyytää erisilmäisillä verkoilla kaikkea muikusta suurhaukiin kunhan muistaa, että alle 37 cm kuha on alamittaisena päästettävä takaisin tai vaikka olisi kuollut, niin takaisin järveen silti. Pykälät ovat tiukat ja niitä valvotaan.

3) Istutuksia jatketaan. Nyt keväällä järven kalakanta lisääntyy n. 100 kpl:ella yli puolikiloisia kirjolohia ja syksymmällä istutetaan lisää kuhanpoikasia. Rapuja ei lisätä, niitä on järvessä vähänlaisesti, mutta toivotaan, että kanta lisääntyy jo luontaisesti. Jalokalaa kannattaa pyytää, vaikka ei saisikaan ja järvellä mieli lepää joka tapauksessa.

Soutelemisiin

Ilkka Haapalainen
pj ja kalapoliisi

(14.4.2015)