Vuoden 2019 Luontokuvatuomari kuvaa itse Kylänpään kirpparin tapahtumassa

Vuoden 2019 Luontokuvatuomari kuvaa itse Kylänpään kirpparin tapahtumassa

Hiljattain paljastui Suomen Luonnonvalokuvaajien internetsivuilta, että Vihtijärven mediatiimin jäsen ja kyläyhdistyksen sekä monen vihtijärveläisperheen hovivalokuvaaja Juha Ahvenharju kuuluu Suomen Vuoden Luontokuva 2019-kilpailun tuomaristoon. Vuoden Luontokuva -kilpailu on valokuvaharrastajien ja yleisön joukossa tunnettu ja arvostettukin kilpailu. Toinen toistaan upeammasta kuvasta parhaiden valitseminen ei varmastikaan ole helppo homma. "Erittäin opettavaista", kertoo Juha tästä kokemuksestaan. "Onhan se ennenkin nähty, että kyläyhdistyksen tehtävät saattavat olla ponnahduslauta suurempiin tehtäviin", vastaa Juha henkilökohtaisella facebook-sivullaan onnitteluihin.

Tiedon tultua julki, valkeni myös se, miksi Juhaa on viime aikoina nähnyt aika harvoin (paitsi nuohoamassa), eikä aikaa riennoille ole juuri riittänyt: ”Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui tänä vuonna 14 110 kuvaa 844 kuvaajalta. Koko kuvamäärästä kilpailun tuomaristo valitsi semifinalisteiksi 450 kuvaajalta yhteensä 1 275 kuvaa. Niistä finalistikuvien joukkoon, palkintosijoista kisaamaan, selvisi 244 kuvaa 164 kuvaajalta. Tuomaristo pisteytti finalistikuvat, ja jokaisesta sarjasta pääsi loppukilpailuun 10 parasta, yhteensä 90 kuvaa. Ne tuomaristo pisteytti vielä uudelleen”.  Rankka rupeama on siis takanapäin. Kokemusta tuomaroinnista Juha on kerännyt pitkäaikaisen kuvauskokemuksen sekä opintojen ja ties kuinka monen kilpailun voiton ja kotimaisten sekä kansainvälisten kunniamainintojen lisäksi mm. vuonna 2018 järjestetyn Minun Vihtijärveni -valokuvakilpailun päätuomarina.

Vihtijärven Kuukauden kyläläinen joulukuulta 2009 ehtii taas tuomaroinnilta ja nuohoushommilta kuvamaan itsekin: Voit käydä otattamassa itsestäsi, perheestäsi, kaveriporukastasi tai huippu-kirppari-ostoksestasi Juhan ottaman kuvan Kylänpään kirpputorin koivun katveessa kirpparin sadonkorjuutapahtumassa lauantaina 31.8.2019 klo 11-16. Juha tuli luvanneeksi kuvata myös samana iltana Vihtijärvi-viirin julkistamistilaisuudessa ja kyläjuhlassa Ylisepässä, joten saatat päätyä ikuistettavaksi myös tässä tapahtumassa.

Uutiskuva on on Juha Ahvenharjun Vuoden Luontokuvakisassa 2008  kasvit sarjassa 1. sijan saavuttanut kuva "Horsma".

(KP, kuva JA)