Vihtijärvi saa oman perhekahvilan – tervetuloa mukaan keskiviikkoisin!

Vihtijärvi saa oman perhekahvilan – tervetuloa mukaan keskiviikkoisin!

Miksi perhekahvila?

Olipa kerran kolme äitiä Vihtijärveltä, jotka kahvittelivat viikoittain toistensa luona. Vanhemmat lapset vietiin hoitoon, joten kahvipöydässä äitien seurassa oli vauvat. Kahvittelusta muodostui tärkeä arkinen juttu äideille, sillä kahvipöydän äärellä jaettiin niin ilot kuin surutkin.

Äidit ajattelivat, että kylän muidenkin vanhempien olisi tärkeä saada tilaisuus tavata muita perheitä. Tarkoitus ei kuitenkaan olisi järjestää mitään terapiaistuntoa, vain kahvin juontia ja höpöttelyä, vaikka sitten siitä säästä. Siitä se idea sitten lähti.

Yhdellä äidillä oli jo kokemusta Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvilatoiminnasta, ihan läheltä Läyliäisistä. Mikäs olisi sen parempaa kuin perhekahvila omalla kylällä? Ei tarvitsisi lähteä merta edemmäksi kalaan. Siispä viisaat päät yhteen, kyläyhdistykselle ehdotus perhekahvilatoiminnasta, ja kun vihreä valo syttyi, niin mainokset tekoon ja sana kiertämään ympäri kylää.

Mikä on perhekahvila?

Perhekahvila on tarkoitettu kaikille perheellisille. Voit tuoda mukanasi oman lapsesi, naapurin lapsen tai vaikka lapsenlapsen kanssa. Ikärajaa ei ole, joten olet tervetullut niin vauvan kuin isommankin lapsen kanssa.

Perhekahvilassa on tarkoitus olla ihan rennosti: lapset saavat leikkiä, aikuisille keitetään kahvia ja kaikille tarjotaan pientä purtavaa. Perhekahvila ei sido ketään mihinkään, vaan tarkoitus on olla vain rennosti yhdessä ja tutustua oman kylän muihin ihmisiin.

Milloin perhekahvila alkaa?

Perhekahvila järjestetään keskiviikkoisin kylätalolla klo 17 - 19. Ensimmäinen kyläkahvila on jo keskiviikkona 15.12.2021. Perhekahvila järjestetään jatkossa joka keskiviikko pois lukien loma-ajat ja pyhäpäivät. Näistä ilmoitetaan aina erikseen.

Perhekahvilan ajankohdaksi valikoitui ilta, jotta mukaan pääsisi myös mahdollisimman moni työssä käyvä isä, äiti, mummi tai muu lapsen läheinen. Perhekahvilaan saa saapua sinä aikana, kun se sopii parhaiten omaan aikatauluun. Kahvilassa kerätään vapaaehtoinen 2 euron käyntimaksu, jolla kustannetaan seuraavan kerran kahvit ja purtavat.

Kaikille siis lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa saat Karoliinalta 040 140 7302 tai Heliltä 050 439 4977