Nummituvan pikkujoulu on jo ovella

Perinteistäkin perinteisempää, koko perheelle sopivaa Nummituvan pikkujoulua valmistellaan nyt täyttä höyryä.

Lauantaina 14.12. kello 18 Nummituvan juhlasalissa alkaa tapahtua. Pienet tonttulapset kirmaavat ja tanssahtelevat pitkin parkettia, ja jännitys kutkuttelee varpaissa: Joulupukki on tulossa Korvatunturilta tervehtimään lapsia ja tuomaan pikkujoululahjoja. Lapsille tämä juhla tuntuukin olevan kovin tärkeä tapahtuma ennen joulua. ”Saako laittaa hienon mekon ja juhlakengät?”, kyselee jo nyt eräs innokas juhliin lähtijä.


 
Viime vuonna näytelmässä kurkistettiin VPK:n hersyvään historiaan.

 

Se, mikä on tuonut Nummituvan salin täyteen yleisöä vuosikymmenestä toiseen, lienee mielenkiintoinen ohjelma. Sukupolvet näyttämöllä ovat vaihtuneet, mutta hauskoja näytelmiä tai sketsejä sekä taidokkaita musiikkiesityksiä nähdään aina vaan. Ohjelman tasosta kertonee myös se, että ihmisiä virtaa Nummituvalle aina naapurikylistä saakka, vaikkakin nuorten sketseissä toistuvasti naljaillaan naapurikylien kustannuksella. Tai ehkä juuri siksi. Tänä vuonna nähdään myös taitavaa teatteriosaamista, kun hiiskulalainen hauskuuttaja Marit Peura Vihdin Teatterista astuu pikkujouluestradille. 

Yleisökin pääsee laulamaan, sillä yhteislauluina kajautetaan ilmoille muutama tuttu joululaulu. Tilaisuudessa palkitaan myös urheiluseura Uhkan sekä Vihtijärven VPK:n esimerkillisimpiä harrastajia, pidetään arpajaiset ja juodaan torttukaffeet. Illan kääntyessä yöhön saa vielä aikuisetkin tanssahdella Nummituvan laatulattialla. Musiikista vastaa Trio Fingerpori eli Anna ja Mika Tallgren sekä Tero Vepsäläinen. Ja mitä vielä? Tule itse ja ihmettele. Ehkä ihastut ikiajoiksi.

Nummituvan pikkujoulujen suurkuluttaja Kaisa Kuusela toteaa, että on käynyt juhlissa noin 30 kertaa, siis koko ikänsä. ”Perhosten kutina vatsanpohjassa ja positiivinen jännitys ennen esiintymistä eivät ole muuttuneet mihinkään. Neljävuotiaana taisin olla ensimmäistä kertaa lavalla, laulamassa Alatuuhosen Varpun vetämässä lasten lauluesityksessä.” Siitä lähtien Kaisa ollaankin nähty esiintymässä melkein joka vuosi. ”Nummituvan näyttämöllä on ihan ainutlaatuinen tunnelma. Siellä on kiehtovan kodikas ja lämmin henki”, Kaisa kuvailee lavan takaosan tunnelmaa. ”Tämä on todella legendaarinen, perinteinen koko perheen pikkujoulu, johon kannattaa uusienkin kyläläisten tulla tutustumaan”, Kaisa Kuusela kehottaa.

Voit virittäytyä pikkujoulutunnelmaan katselemalla kuvagalleriaa viime vuoden pikkujoulusta.

P.S. Vanhemmille tiedoksi: Pukinkontti löytyy lipunmyynnistä.

Nummituvan pikkujoulu Vihtijärvellä, Lopentie 1616. Liput 10 €, lapset alle 12-v. ilmaiseksi. Järjestäjinä Vihtijärven Uhka ja VPK.

(3.12.2013 teksti: LV, kuva: JA)