Vihtijärven kyläkirppiksen kausi huipentuu syystoriin ja burgeripäivään la 5.9.2020 klo 11-16

Vihtijärven kyläkirppiksen kausi huipentuu syystoriin ja burgeripäivään la 5.9.2020 klo 11-16

Kausikukat ja juhlakranssit, lammasaidat ja kaivonrenkaat, kaasugrillit ja maissitikut, hääpuku ja tuohivirsut ovat kaiken muun kirpputoritavaran muassa vaihtaneet tänä kesänä omistajaa Vihtijärven Kylänpään kirpputorilla.


(Toim. huom. hääpuku on siis jo myyty, mutta kuvassa oleva kastemekko saattaa vielä olla kaupan.)


Vihtijärven kyläyhdistyksen ylläpitämän kirpputorin 14. kesäkausi on koronapandemiasta huolimatta – tai ehkä juuri sen vuoksi – ylittänyt kaikki odotukset. Kirpputorin pihalla keväällä järjestetyt pääsiäis- ja äitienpäivän kukkamyynnit takasivat sen, ettei pihan ja kodin koristuksia tarvinnut lähteä hakemaan Kylänpäätä kauempaa. Verraton palvelu oli myös kukkien kotiin toimitus koronakaranteenissa oleville.

Varsinainen kirpputorikausi avattiin vakavan harkinnan jälkeen lauantaina 23.5.2020. Erityistä huomiota on tänä kesänä kiinnitetty turvaväleihin ja käsihygieniaan. Taikapajan Mari Hennola lahjoitti kirpputorin työntekijöille omat henkilökohtaiset kasvomaskit ja käsidesi parkkeerattiin kirpputorin sisääntulon yhteyteen. Myös turvaväleistä on pidetty erityistä huolta. Se onkin ollut suhteellisen vaivatonta, koska kirpputorilla on laajan pihapiirin lisäksi kuusi eri myyntitilaa. Kirpputorille on myös ollut mahdollista päästä aukioloaikojen ulkopuolella, jos mahdollinen väenpaljous on pelottanut.

”Vaikuttaa siltä, että niin ikävä kun koronapandemia onkin, on ihmisillä ollut enemmän aikaa ja mielenkiintoa keskittyä kotona puuhaamiseen, siivoamiseen, sisustukseen ja remontointiin”, kertoo kirpparitoiminnan kantava voima Anja Kokkonen. ”Meille lahjoitettua tavaraa on ollut aiempia vuosia enemmän ja sen laatu on ollut todella kiitettävää. Tänä vuonna tuottoa on saatu myös nettimyynnin kautta ja tavara on löytänyt kotinsa ympäri suomea aina Oulusta Hämeenlinnaan ja Lahdesta Lappeenrantaan”.

Vihtijärven kyläyhdistyksen kirpputori toimii vapaaehtoisvoimin Hiiskulan kartanon omistamassa kiinteistössä Vihtijärven kylän keskustassa. Kirpputorin tuotto käytetään lyhentämättömänä yhdistyksen toimintaan. Tänä vuonna kirpputorimyyjinä toimi 15 eri henkilöä ja vuoroja tehtiin 75. Lisäksi talkoolaisia riitti muun muassa tiedottamiseen, lahjoitusten ja ostosten logistiikan hoitamiseen, nurmikon leikkuuseen, siivoukseen ja vieläpä juhannusvastaksien toimittamiseen sekä vihtojen tekoon. Kyläyhdistys kiittää jo tässä vaiheessa lämpimästi talkoolaisia, lahjoittajia, asiakkaita sekä Hiiskulan kartanoa upeasta kirpputorikesästä!

Kirpputori sulkee ovensa siis la 5.9. klo 16 syystorin jälkeen. Syystorilta löydät monen sorttisia sadonkorjuutuotteita hunajasta kaaleihin ja kukkiin. Selkiläinen Dogs & Deli-katukeittiö ja Tiikereiden lättykahvila ovat myös paikalla.
Kylänpään syyssiivouksen ja talviteloille pakkaamisen jälkeen seuraa vapaaehtoisten kirppiskaronkka, jossa käydään läpi kauden toiminta, parhaat ja hurjimmat jutut sekä suunnitellaan seuraavia tapahtumia.

Katse tulevaan

Tulevaisuuden matkustusmahdollisuudet saattavat olla rajalliset, eikä naapurimaiden tai Euroopan joulumarkkinoille päästä ehkä fiilistelemään glühweinin ja kastanjoiden äärelle. Koska perinteinen Ylisepän puurojuhla saattaa myös jäädä pandemian varjoon, on ilmassa ajatus Kylänpään joulumarkkinoiden järjestämisestä.

Sitä ennen kuitenkin tervetuloa Kylänpään kirpputorin sulkijaisiin tekemään löytöjä sekä herkuttelemaan grilliruualla ja lättykahvilan antimilla!

KP

Haluatko tulla mukaan ideoimaan ja toteuttamaan hauskaa ja hyödyllistä kierrätystoimintaa? Ota yhteys Anjaan 040 832 8855 tai kyläkoordinaattori Kaarinaan 044 2760 004.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail