Vihtijärven koulussa vietettiin harrasteviikkoa

Vihtijärven koulussa vietettiin harrasteviikkoa

Koulussamme oli monenlaista ohjemaa harrastusviikolla 35. Oppilaat  5.-6.-luokilta kertovat vierailuista ja samalla omista kokemuksistaan kyseisen harrastuksen osalta.

Maanantaina Vihtijärven VPK:sta Harri ja Noora kertasivat meille kaikille tärkeitä asioita, muun muassa hätänumeron 112 sekä 112-sovelluksen. Jos näet hätätilanteen soita 112. ÄLÄ JÄÄ KUVAAMAAN TILANNETTA!!!

VPK:ssa eli vapaapalokunnassa henkilöt osallistuvat pelastus- ja palotehtäviin vapaaehtoisesti oman työn ohella. VPK:ssa harjoitellaan kodin paloturvallisuutta aina ensiapuun asti. Sinne pääsee 7-vuotiaana, eli silloin kun aloitat koulunkin. Se on tarkoitettu innokkaille nuorille koululaisille. Suurin osa alueen VPK:n harrastajista koostuivat juuri vihtijärveläisistä.

Oppilaiden omia kokemuksia ja ajatuksia VPK:n toiminnasta: "Harjoitukset ovat joka torstai klo 17-18. Olen itse harrastanut VPK:ta kohta 6-vuotta. Parasta VPK:ssa on leirit, pizzaillat ja vesipelastus". "Kannattaa aloittaa VPK siellä pidetään hauskaa, mutta myös harjoitellaan".  "Tapaat ystäviä ja saat höydyllisiä tietoja". "Vapaapalokunnat ympäri Suomea pitävät leirejä. Niillä on mm. suurleiri, joka on yleensä, joka toinen vuosi ja se ON ISO. Lisäksi on kevät-, talvi ja syysleiri. Leireiltä voi saada kavereita".

Tiistaina koulullamme kävi Tanssiopisto Vinhasta Varpu. Hän opetti meille muutamia eri tanssityylejä kuten jazzia, balettia, nykytanssia ja street dancea. Varpu näytti meille, kuinka kauniisti, sulavasti, rennosti taikka rempseästi voi tanssia. 

Oppilaiden kokemuksia tanssimisesta: "Se on oikeasti todella raskas harrastus, vaikka ei siltä näytäkään". "Tanssin avulla voi ilmaista tunteita. Jazz, valssi, nykytanssi, disco, baletti ja street dance ovat tassilajeja. Harrastus on kiva, hauska ja siinä tulee kuuma. Tanssi on monipuolinen harrastus. Siellä saa paljon uusia ystäviä".

Keskiviikkona lähdimme Kuuselan talolle Eskon ja Leenan luo aamulla kymmenen aikaan kävellen. Ilma oli kaunis ja lämmin. Aluksi pelattiin nelos- kuutosluokan keksimiä pelejä mm. kuuma peruna, ristinolla, kepinryöstö. Lammen rannalla oli myös kaarnaveneiden rakentelua (uutisen pääkuvassa tehdään ja uitetaan kaarnaveneitä).

Pelien jälkeen meille oli grillattu makkaraa. Makkaran kanssa syötiin leipää, omenaa ja jälkkäriksi oli mehua ja pullaa. Ruokailun jälkeen pelattiin vielä pelejä. Sitten piti lähteä kävelemään kohti koulua. Kaikilla oli tosi hauskaa.

Torstaina Miika Vihdin Salisusista kävi opettamassa meille salibandyn alkeita. Harjoittelimme mm. mailasta kiinnipitämistä, pelaamisasentoa ja pallon pompotusta ja kuljetusta. Teimme pieniä harjoituksia ja lopuksi pääsimme vauhdikkaan pelin makuun.

"Sähly on helppo laji. Sählyn tärkeimpiä juttuja on syöttö, laukaus, nopeus ja pelisilmä"."Sählyssä ei saa ottaa käteen palloa eikä saa ottaa palloa haarojen välistä.  Pelissä ei saa työntää selästä eikä lyödä mailalla. Sählyssä kannattaa olla hyvä maila, koska sillä on merkitystä syöttöön ja laukaukseen. Ja kun menet treeneihin, sinulla kannattaa olla kengät maila, suojalasit, housut ja paita. Mailassa oleva teippi on crippi, jonka avulla maila pysyy helposti kädessä."

Harrasteviikon viimeisen päivän kruunasi Hevoslaakson poni vierailullaan. Kaikki oppilaat ja vieläpä päiväkodin lapsetkin pääsivät halutessaan ratsastamaan. Niinpä melkein kaikki kipusivatkin ponin selkään. Katse horisontissa ratsastuksenopettajan neuvoin.

"Ponit ovat söpöjä ja semi-isoja eläimiä, jotka syövät paljon". "Ratsastus on hauskaa ja kannattaa kokeilla laukata ja hyppiä esteitä. Ensin kuitenkin kannattaa kokeilla miltä ratsastus tuntuu eli vähän ravata, tehdä voltteja, käännöksiä ja mennä puomeja ravissa tai kävellen".

Meillä oli kiva ja mielenkiintoinen harrastusviikko. Kiitos kaikille vierailijoille!

(Vihtijärven koulun 5. ja 6.-luokkalaiset)