Vihtijärven koululla vietettiin joulujuhlaa

Maanantai-iltana 17.12. vietettiin Vihtijärven koululla perinteistä joulujuhlaa. Ilmassa oli vähän jännitystä ja runsaasti joulutunnelmaa kun pienet tonttuhahmot vilahtelivat siellä täällä vanhempien täyttäessä katsomoksi rakennetun alaluokan viimestä paikkaa myöten.

Joulujuhlan ohjelma oli pitkälti oppilasvetoinen. Juonnoista vastasivat 3.-luokkalaiset, jotka olivat laatineet eri ohjelmanumeroiden kuulutukset runomittaan. Yhteislaulujen säestyksistä vastasivat Janika, Tuuli sekä Anu-opettaja. 

4.-luokkalaisten näytelmässä etsittiin ratkaisua Joulupukin töitä haittaavaan lihomiseen. Oli kokeiltu karppausta, peppu pieneksi-tanssia, kaalikuuria ja personal traineria, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Pukki oli liian paksu lahjojen jakoon. Lopulta neuvokkaat tontut löysivät eri vaiheiden jälkeen lääkkeen ongelmaan. Lääke löytyi Vessapaperirulla-hahmon avulla kirotusta metsästä Ossi-noidalta. "Yksi kulaus laihdutta, kaksi kulausta lihottaa" eli annos tekee myrkyn. Lopulta oikea annostelu onnistui, Joulupukki oli taas työkykyinen ja joulu pelastui.

Pukki pullea. Vessapaperirulla ja noita toi avun. Tontut lauloivat ja tanssivat. " ...jos minä olen musta..."

1.-2.-luokkalaisten vauhdikasta tonttutanssia sai yleisö säestää yhteislaululla, musiikillisista sooloesityksistä vastasivat Elsa haitarilla ja Janna pianolla.

5.-6.-luokkalaisten Tiernapojat oli upea esitys! Heleä-ääninen Muriaanien kuningas, komea Herodes, urhea Knihti ja aina luotettava Mänkki suoriutuivat osistaan loistavasti. Leevin johtama, pojista muodostunut enkelikuoro oli vaikuttava. Hienoa!

Yheislaulun jälkeen ohjelman päätteeksi kuultiin rehtori Ville Kiurun tervehdys. Rehtori kiitteli niin opettajia ja muuta koulun henkilökuntaa kuin oppilaita ja vanhempiakin hyvästä yhteistyöstä kuluneena lukuvuonna. "Täällä on helppo olla rehtorina, kun ei tarvitse liikoja huolehtia ja voi luottaa henkilökuntaan, oppilaisiin ja vanhempiin". 

Myös kotisivujen toimitus toivottaa koululaisille ja koulun henkilökunnalle hyvää ja rauhallista joulun aikaa.

(18.12.2012 KP, kuvat AN)