Vihtijärvellä aloitettiin 125. kouluvuosi

Vihtijärvellä aloitettiin 125. kouluvuosi

Päiväkodin ja koulun henkilökunnan syyskahveilla oli hyvä tunnelma

Vihtijärven kyläyhdistys kutsui koulun ja päiväkodin henkilökunnat ti 11.8.2020 koulunaloituskahveille ennen koulun alkua, kuten viime vuosina on ollut tapana. Tilaisuudessa juotiin tietysti kahvit, esittäydyttiin ja kerrottiin tärkeimmät kuulumiset. Uusille Vihtijärvellä työskenteleville ojennettiin Vihtijärvi-infopaketti ja esiteltiin kylätalon tilat. Myös tulevan lukuvuoden tapahtuma- ja yhteistyömahdollisuuksia puntaroitiin. Todettiin, että suuria suunnitelmia ei yhteisistä tilaisuuksista vielä kannata tehdä – yritämme osaltamme estää koronaviruksen leviämistä ja noudattaa annettuja ohjeita.

Koulun väelle ojennettiin viime kesänä julkistettu Vihtijärviviiri koulun lipputankoon vedettäväksi.Kyläyhdistys kutsui Vihtijärven päiväkodin ja koulun henkilökunnat syyskahveille ennen koulun alkua. Kuvassa vasemmalta koulunohjaaja Seija Siltala, kyläyhdistyksen pj Karoliina Suomalainen sylissään tuorein vihtijärveläinen nuoriherra Rabe, koulun monitoimihenkilö Anne Hampori, rehtori Suvi Salonen, päiväkodin väki Taina Kravik, Päivi Kasten, Piia Roihas sekä opettajat Sakari Männikkö ja Kristina Landén. Kuvan otti kyläkoordinaattori Kaarina Pullinen.

”Koulunsa Vihtijärvellä aloittaa tänä vuonna 32 lasta”, kertoi nyt viidettä vuotta Vihtijärven koulussa työskentelevä Suvi Salonen. Päiväkodin johtaja Taina Kravik puolestaan kertoi, että tällä hetkellä päiväkodissa on 17 lasta. Esikoululaisten ryhmää ei Vihtijärven päiväkodissa tänä vuonna ole, mutta toimituksen tiedon mukaan kolme vihtijärveläislasta käy esikoulua Nurmijärven puolella.

Sekä päiväkodilta että koululta kerrottiin, että tuuraajia tarvitaan silloin tällöin. Jos olet kiinnostunut tekemään sijaisuuksia, ilmoittaudu päiväkodin johtaja Tainalle tai koulun rehtori Suville.

Vihtijärvi-viiri liehuu koulun pihalla

Vihtijärven koulun pihalla oli jännittynyt, mutta hyvä tunnelma torstaiaamuna 13.8.2020 koulun alkaessa. Tänä vuonna perinteisten menojen lisäksi nostettiin yhdessä Vihtijärven oma viiri koulun lipputankoon. Toimitus toivottaa kaikille Vihtijärven koululaisille hyvää kouluvuotta.Oppilaat nostivat Vihtijärvi-viirin koulun salkoon rehtorin avustuksella.

Vihtijärven koulun lakkautuslistalla

Samana päivänä, kun koulu alkoi, kertoi Vihdin kunta kotisivuillaan kunnan talouden tasapainottamiseen liittyvistä asioista. Jo alkuviikosta kertoivat paikallislehdet, että lakkautuslistalla on Vanjärven päiväkodin ja kirjastoauton lisäksi muun muassa 30.9.1895 perustettu Vihtijärven koulu.

”Valintojen keskellä on tärkeää, että mahdollisimman moni kuntalainen ja henkilökunnan jäsen kertoo näkemyksensä julkaistuun toimenpideluonnokseen” kerrotaan kunnan kotisivuilla. ”Ehdotusluonnos on asetettu nähtäville 13.8.2020. Vastausaikaa on 6.9.2020 saakka. Päivitetty tasapainotusohjelma sekä lopulliset toimenpide-ehdotukset tulevat päätöksentekoon kunnanhallitukseen 26. lokakuuta ja kunnanvaltuuston kokoukseen 9. marraskuuta”.

Vihtijärven kyläyhdistyksen hallitus on päättänyt aloittaa valmistelun osakuntaliitosesityksen tekemiseksi ja kylän Nurmijärveen liittämiseksi.

(KP, kuvat SS, MH ja KP)