Vihtijärven tulevaisuuttaa maalaillaan myös opiskelijavoimin

Vihtijärven tulevaisuutta maalaillaan myös opiskelijavoimin

Laskiaistiistaina 13.2.2018 pidettiin Nummituvalla ammattikorkeakoulu Metropolian maanmittausopiskelijoiden seminaaria. Kyseessä oli siis opiskelijoiden yleiskaavoituskurssiin sisältyvä seminaaripäivä, jossa tutustuttiin kurssin harjoitustyökohteeseen, Vihtijärveen. Harjoitustyönä on osayleiskaavan laatiminen Vihtijärvelle.

Kurssille on ilmoittautunut 37 opiskelijaa ja heitä ohjaa Metropolian yhdyskuntasuunnittelun lehtori Kaisa Kilpeläinen


Näin Nummitupa taipui lämmintunnelmaiseksi luentosaliksi, väkeä oli yhteensä n. 45 henkeä.

Ennakkomateriaalina opiskelijoille oli jaettu kaikki tiedossa ja käytettävissä oleva materiaali Vihtijärveä koskien. Opiskelijat olivat tutustuneet materiaaliin ja ennakkokysymyksiäkin oli mietitty. Kylältä Markku Pietilä ja Kaarina Pullinen olivat mukana pitämässä alustusta 2013-2014 toteutetusta VITAL-hankkeesta ja vastailemassa opiskelijoiden kysymyksiin sekä kertomassa kyläläisten näkemyksistä.

Kunnan edustajana mukana olivat kaavoituspäällikkö Suvi Lehtoranta ja kaavasuunnittelija Miia Ketonen, Ely-keskusta edusti Reetta Suni. Muita alustajia olivat Vihdin Veden Santeri Saarikko ja FCG:n Jan Tvrdý, joka oli mukana myös VITAL-hankkeessa.


Opiskelijoille avautuivat hienosti alueen suunnittelemisen tärkeimmät tavoitteet.

Luento-osuuden ja lounaan jälkeen tehtiin tutustumiskierros autoilla sekä jalkautuen kyläkeskuksen alueella.

"Hyvä päästä kiinni vähän käytäntöönkin ja nähdä kohde luonnossa. Oli hyvä päivä!", kommentoivat opiskelijat päivän päätteeksi.

Kurssin loppukritiikissä toukokuussa opiskelijoiden aikaansaannokset käydään läpi ja suunnitteilla on myös asukasilta, jossa kyläläisetkin pääsevät tutustumaan oppilastöihin. Lisätietoa on tulossa lähempänä ajankohtaa, mutta ke 2.5.2018 klo 18 kannattaa laittaa kalenteriin.

(15.2.2018 KP, kuvat KP ja Kaisa Kilpeläinen)