Vanhempainillassa leppoisat tunnelmat

Vihtijärven koululaisten vanhemmat oli kutsuttu vanhempainiltaan tiistaina 11.9.2012.

Rehtori Ville Kiuru kertoi aluksi koulun tilanteesta. Oppilaita on tällä hetkellä 43, alaluokassa 20 ja yläluokassa 23 (toim. huom: juttua kirjoitettaessa saatiin tietää että oppilasmäärä muuttuu 44:n lähipäivinä). Koulun henkilökunta on pääpiirteittäin sama kuin viime vuonna: opettajina jatkavat tutut Sanni Lehti 1-3 lk:n ja Anu Lönnqvist 4-6 luokkien opettajina, koulunohjaajana jatkaa Seija Siltala. Erityisopettaja Petra Ahlroth käy koululla kerran viikossa.

 Mainiot opettajamme Sanni ja Anu Rehtori Ville Kiuru

"Uusi lukuvuositiedote on Wilmassa", kertoo Ville ja ohjeistaa huoltajia käymään Wilmassa usein, ainakin viikoittain. "Muistakaa ilmoittaa poissaoloista ja tarkistakaa että koululla on teille oikeat yhteystiedot - on tärkeätä että tiedämme missä oppilas on ja että huoltajat saa kiinni tarvittaessa", muistutti rehtori.

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja vaihtui

Vanhempainyhdistyksen syyskokous pidettin vanhempainillan jälkeen. Yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Kaija Silvasti ei enää ensi kouluvuonna kuulu yhdistykseen, joten oli aika vaihtaa puheenjohtajaa. Uudeksi vanhempainyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Anu Nilsson. Hallitukseen kuuluvat uusina jäseninä Riitta Vuolteenaho, Karoliina Suomalainen sekä Petri Palonen, vanhoina jäseninä jatkavat Seija Siltala, Pia Hägglund-Viljanen, Marja-Liisa Kaven, Tiina Kajastie, Kaarina Pullinen, Seppo Tapaninen sekä varalla Heini Romo-Lappalainen.

Vanhempainyhdistyksen kokousväkeä

Vanhempainyhdistyksen tehtävänä on mm. edistää kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa sekä toimia vanhempien yhteistyöelimenä. Vihtijärven koulun vanhempainyhdistys on perinteisesti kerännyt varoja koululaisten luokkaretkiin sekä jossain määrin välitunti- ja opetusvälineisiinkin. Vuodesta 2008 on myös järjestetty iltapäivätoimintaa. Lukuvuoden ensimmäiseksi tempaukseksi suunniteltiin Vaalikahvilan pitämistä kun kuntavaalien ennakkoäänestysbussi pysähtyy koululla lauantaina 20. lokakuuta.

Koulurakennuksen vuokrasopimus kunnan ja kyläyhdistyksen välillä on voimassa 2019 saakka, siihen on aikaa nyt seitsemän vuotta. Vanhempainyhdistys seuraa luonnollisesti koulun jatkuvuuden tilannetta - "Tavoitteena on oppilasmäärän kasvattaminen, kaikki kynnelle kykenevät nyt toimiin, että koulutoiminta voi jatkua  2019 jälkeenkin!", totesi kokousväki hymyssä suin.

(15.9.2012 KP)