Uimarannan laituri on paikoillaan

Uimarannan laituri on paikoillaan

Alimmaisen eli Niemenjärven rannalla sijaitsevan uimarannan laituri on asennettu paikoilleen keskiviikkona 19.5.2021. Vihtijärven vapaapalokunnan (VPK) hälytysosaston viikottaisten harjoitusten aiheena oli peräkärryn käsittely. "Käytännössä siis harjoiteltiin venetrailerin peruuttelua rantaan", kertoi hälytysosaston päällikkö Mika Nilsson.

Ankkurinarun poijuineen oli ilmeisesti jää vienyt mennessään, mutta nyt on uusi ankkuri ja naru asennettu pitämään kelluvaa lauttaa paikoillaan. "Isompaa remonttia ei tänä vuonna tarvittu, lautta viime vuoden korjausten jäljiltä tip top", toteaa Mika.

Suurkiitos taas VPK:n hälytysosasto!

Maanomistaja Hiiskula ja Vihtijärven kyläyhdistys ovat yhdessä kunnostaneet uimarannan pusikosta biitsiksi kymmenisen vuotta sitten kyläläisten käyttöön. Maansiirtotöistä ja materiaalikustannuksista vastasi Hiiskula, istutukset ja lapio- sekä haravahommat tehtiin talkoilla.

Huomioithan, että uimaranta sijaitsee yksityisen maanomistajan mailla, eikä ole yleinen ranta. Kunnossa- ja puhtaanapito on käyttäjien vastuulla. Älä siis roskaa, vaan kun tuot tullessas, niin vie mennessäs. Ilkivaltaan riittävän energian voi purkaa vaikka kuntosalilla - tai uimalla. Rannalla myös oleskellaan omalla vastuulla.

Hyvä porukka ja hyödyllinen harrastus palo- ja pelastustehtävien parissa kutsuu

Oletko 16 vuotta täyttänyt? Kiinnostaisiko opetella uusia tai verestää vanhoja hyödyllisiä taitoja? Liity mukaan VPK:n toimintaan. Soita Mikalle 040 732 5341, häneltä saat lisätietoja.

"Hälytysosastossa on vapaana usampikin varustekaappi johon sitten uuden innokkaan jäsenen varusteet mielellään nostellaan", vinkkaa Mika.

(KP, kuva: Peik Halme)