Syystempauksen suosio pitää

Vilske lauantaisessa syystempauksessa osoitti taas, että tapahtuma on löytänyt paikkansa. Viidettä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi väkeä myös naapurikyliltä.  Tempauksen järjesti Vihtijärven vpk:n naisosasto.

Viiden lajin keittolounas toimi tapahtuman vetonaulana. Syksyinen kattaus sisälsi tänä vuonna mm. borsch-, kukkakaali-, ja sienikeittoa. Lisäksi herkuteltiin omatekoisilla sämpylöillä ja karviaiskiisselillä. Sadonkorjuun antimia löytyi myös salin puolelta: kirpputoripöydillä oli myytävänä mm. marjoja, hilloja, mehuja ja kurpitsoja.  Myös perinteiset kirpputoritavarat, kuten vaatteet ja lasten lelut vaihtoivat omistajaa.

Eeva Ruttonen ja Leena Pircklén poikkesivat Nummituvalle keittolounaalle. Tempaus oli jo aiemmilta vuosilta tuttu.

Huutokaupalla kerättiin varoja koululaisten iltapäivätoimintaan. Tavaroihin sai tutustua rauhassa ennen huutokaupan alkua.

Tämän vuoden uutuus tapahtumassa oli huutokauppa, jonka järjestivät koululaisten iltapäiväkerhon vanhemmat. Iltapäivätoimintaa Vihtijärvellä järjestää koulun vanhempainyhdistys, ja toiminnan rahoittamiseksi tarvittiin myös tällaista varainkeruuta.  Kaupan oli sekä hankittua että lahjoitettua tavaraa, ja kauppa kävikin mukavasti.

Huutokaupasta saatu voitto menee lyhentämättömänä iltapäivätoiminnalle ja pelastaa kuluvan lukuvuoden toiminnan, vanhempainyhdistyksestä kerrotaan iloisina.  Sujuvasanaisena meklarina toimi vihtijärveläinen Veijo Vatka. Huutokauppoja ei juurikaan ole kylällä järjestetty, ja sitä pidettiinkin yleisön joukossa kivana piristyksenä.

Vasemmalla: Pia Matalalampi ja Marko Ahlgren olivat ensimmäistä kertaa syystempauksessa, vaikka kyläläisiä ovatkin. Ostettavaksi löytyi mm. koristekurpitsoja. Oikealla: Ukrainalainen Svitlana Rohozhyna teki manikyyrejä.

Edellisvuosien tapaan tarjolla oli myös erilaisia hyvän mielen hoitoja.  Intialaisessa päähieronnassa kävi asiakkaita koko tapahtuman ajan, ja ostosten lomassa sai istahtaa myös manikyyrin käsittelyyn. Myös muita kosmetologi- ja hierontapalveluja oli tarjolla.

Vpk:n naisosaston vetäjä Mervi Kannisto-Kallela oli iloinen onnistuneesta tapahtumasta. Vpk:n osalta tuotto menee käytännössä lähinnä Nummituvan ylläpitoon.

 

(29.9. HE)