Runot ja laulut jäivät mieleen

Helmikuun 22. päivän iltana kappelissa saatiin nautiskella musiikin ja runon juhlasta, kun Äidit ja tyttäret antoivat noin 35 kuulijalle kauniin Elämä on suuri runo -esityksensä.

Äidit ja tyttäret on kokoonpano, jossa äidit Liisa Keisala ja Anu Kuusela lausuvat runoja sekä heidän tyttärensä Henna-Riina Kuusela (os. Keisala) ja Anna Tallgren (os. Kuusela) laulavat ja soittavat. 

Ohjelmaan he olivat valinneet kiinnostavia, mystisiä ja kiehtovia runoja sekä lauluja, jotka täydensivät runoja sulavasti. Metsänneidot, järvinaiset sekä kuninkaat ja kuningattaret vilahtelivat teksteissä. Käsiohjelmassa kerrottiin näin:

- Asennoituminen elämään löytyy hienosti Aale Tynnin runosta Joutsenlampi. Jos vain aina voisimme pitää mielessä ajatuksen, että aina näemme silmissämme valkoisen joutsenen, niin elämämme olisi rikasta. Joka ei näe joutsenta jäätyneellä lammella

hän tyhjän lammen löytää vain, ei joutsenta nää

oi tyhjää elämää!

Pidä silmissäs, pidä silmissäs kuva lammen joutsenen!

 

Illan esitys oli päivän toinen laatuaan, sillä iltapäivällä he esiintyivät jo Nummelan kirjastossa Kalevala-päivässä. Illan tuotto luovutettiin kokonaisuudessaan kyläyhdistyksen toimintaan. 

 

Nummelan kirjastossa aiemmin samana päivänä. 

Kuvat: Vihdin Kalevalaiset Naiset

 

Kuvat ovat Kalevala-juhlasta Nummelan kirjastosta. Illan esitykseen Vihtijärven kappeliin ei Anna Tallgren päässyt, mutta Henna-Riina Kuusela paikkasi Annan koskettimet taidokkaasti.

(16.3.2015 LV)