Puurojuhlassa tunnelmoitiin ensimmäisenä adventtina

Puurojuhlassa tunnelmoitiin ensimmäisenä adventtina

Kaunis, perinteikäs Yli-Seppä viritti taas kyläläiset joulun tunnelmaan ensimmäisenä adventtina. Kylmän ja tuulisen päivän päätteeksi riisipuuro ja glögi lämmittivät niin aikuisten kuin lastenkin vatsoja sekä mieltä. Puuronsyönnin jälkeen laulettiin yhdessä joululauluja ja nautittiin päiväkodin lasten esityksestä.

Aiempien vuosien tapaan Vihtijärven diakoniakerhon Eva Oksa luovutti kyläyhdistykselle aamuisten myyjäisten tuoton. Kyläyhdistyksen puolesta 700 euron lahjoituksen otti kiitollisena vastaan hallituksen jäsen Markku Pietilä.


Illan juontanut Markku Pietilä valvoi vierestä, kun Rudolf Stenberg (6v) sytytti adventtikynttilän.Päiväkodin lapset lauloivat reippaasti 'Tuiki tuiki tähtönen' sekä tonttupolkan 'Soita sormia napsuttele'. Yhteisvoimin kajautettiin monta tuttua joululaulua Anna Tallgrenin ja Henna-Riina Kuuselan johdolla.


Soihdut sammuu -esityksen lapset vetivät iloisesti ja ennalta sopimatta. Niin vikkeliä olivat pienet tontut, ettei kameralla pysynyt perässä!

Ekaluokkalainen Ruusa Ahvenharju nappasi joulumantelin puurosta, ja sai kotiin viemisiksi pienen yllätyksen.

 

Arkistoja penkomalla selviää, että puurojuhlaa on järjestetty Vihtijärvellä jo ainakin 15 vuoden ajan. Sen järjestämisestä vastaavat kyläyhdistys sekä päiväkodin vanhempaintoimikunta yhdessä.

(7.12.2016 HE)