Perhekerho siirtyi kylätalolle

Seurakunnan järjestämä perhekerho on aloittanut syyskautensa. Aiemmin kappelissa kokoontunut kerho toimii tällä kaudella kylätalolla koulun yläkerrassa.

Seurakunnan vs. lapsityönohjaaja Merja Ahonvala kertoo, että kerhon siirtäminen pois kappelista tehtiin käytännön syistä. Kappelia on hankala saada lämpimäksi talvipakkasilla, ja aiempina vuosina on ajoittain kärsitty kylmyydestä. Lisäksi kappelin lattia on kova ja kylmä, eikä siten erityisen hyvä pienille kerholaisille. 

Syksyn ensimmäisillä kerhokerroilla osanottajia on ollut vähänlaisesti. Paikalle tulleet ottivat muutoksen vastaan hieman hämmentynein mielin.  Kerholaiset hieman kaipasivat kappelin tunnelmaa, ja pitivät tärkeänä myös sitä, että kappelissa käyminen tulisi lapsille tutuksi pienestä pitäen. Lisäksi kaivattiin myös sitä, miten helposti pienimmät kerholaiset saisivat jatkaa rattaissa aamutorkkujaan turvallisesti näköetäisyydellä ikkunan takana, kuten kappelissa saattoi tehdä.

Kylätalo on kuitenkin tilana valoisa ja toimiva, ja järjestely tuo hieman vuokratuloja kyläyhdistykselle, mitä pidettiin postiivisena asiana. Ja varpaat pysyvät nyt lämpöisinä. Kappelin kylmyys talvella on tosiasia, joskin kaikki eivät pitäneet sitäkään ongelmana: kun siihen on totuttu, olisi siihen osattu tulevanakin talvena varautua.

Ohjaaja Aila Vaskela lukee lapsille. Venla kuuntelee satua turvallisesti isoveljensä Akselin kyydissä. Taustalla Aleksi.

Ohjaaja Aila Vaskela lukee lapsille. Venla kuuntelee satua turvallisesti isoveljensä Akselin kyydissä. Taustalla Aleksi.

Perhekerho kokoontuu kylätalolla tiistaisin klo 9-11. Ota lapselle mukaan pienet eväät. Ohjaajina toimivat Aila Vaskela sekä Maria Nordberg. Lisätietoja Vihdin seurakunnasta www.siivensuojassa.net.

 

(HE 29.8.2012)