Perheiden raamattupiiri kokoontuu kappelissa

Perheraamikseen osallistuminen ei edellytä aiempaa Raamatun tuntemusta

Viime vuoden puolella startannut perheiden oma raamattupiiri, tutummin "perheraamis", kokoontuu kappelissa joka toinen perjantai-ilta. Perheraamis on tarkoitettu kaikenikäisille, ja osallistua voi myös yksin ilman perhettä. Raamattupiirin alun perin ideoinut Riitta Vuolteenaho kannustaa mukaan myös isiä lasten kanssa.

 

Tanja Saira luki lapsille. Tarkkaavaisina kuuntelemassa Luka, Venla, Akseli, Kalle ja Konsta.

Joka kokoontumisella on tietty Raamatun kohta josta keskustellaan. Lapsille on aluksi oma lyhyt, vajaan vartin mittainen tuokio, jossa luetaan lasten Raamattua, ja sen jälkeen lapset voivat leikkiä ja piirrellä vapaasti. Aikuiset käyvät omaa keskusteluaan Raamatun tekstistä netistä löytyvien ilosanomapiirin kysymysten (www.ilosanomapiiri.fi) avulla. Myös vanhemmat lapset ja nuoret voivat osallistua aikuisten keskusteluun.

Osallistua voi, vaikkei tuntisi Raamattua entuudestaan, sillä yhteisen keskustelun ja pohdinnan kautta teksti yleensä avautuu. Oikeita vastauksia ei ole. Keskustelun lopuksi voidaan halutessa rukoilla kulloinkin osallistujien mielessä olevien asioiden puolesta.

Perheraamiksen idea pohjautuu ilosanomapiirin ideaan, missä tunnuslauseena on "Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään" (Mt 18:20). 

Seuraavat kokoontumiskerrat ovat 27.2. ja 13.3. klo 18-19.15 kappelissa. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

(10.2. HE)