Paloharjoittelua päiväkodilla ja koululla

Keskiviikkona 3.10. harjoiteltiin tärkeitä taitoja päiväkodilla ja koululla. Vihtijärven VPK:n päällikkö Harri Hampori sekä nuoriso-osaston vetäjä Kaisa Kuusela kävivät kertomassa miten toimia hätätilanteissa. Kaisa kertoi miten tehdään hätäilmoitus. Tärkeää siis on kertoa selkeällä äänellä kuka on, mitä on tapahtunut ja missä, sekä kuunnella ohjeita. Puhelimen saa sulkea vasta kun on saanut siihen luvan hätänumeroon vastanneelta aikuiselta.

Harri kertoi päiväkotilaisille ja koululaisille mitä tulee tehdä kun tulee palohälytys. Kerrattiin myös missä kaikkialla on hätäpoistumistiet ja sen jälkeen harjoiteltiin poistumista käytännössä. Tällä kertaa kaikki oli kovin jännää ja kivaa, mutta toivotaan että tosipaikan tullen opit muistetaan myös. Käytännön harjoitusten jälkeen myös opettajia opastettiin hätätilanteissa toimimista varten.

Päiväkodissa hätäpoistumista harjoiteltiin ikkunan kautta. Harjoituksen jälkeen päiväkotilaiset pääsivät tutustumaan paloautoon.
Kaikki kuuntelivat Kaisaa ja Harria tarkkaavaisesti ja jännittivät koska kuuluu sireenin ääni. Hätäpoistuminen sireenin soidessa etuovesta kentän reunan päälle tapahtui minuutissa... ..ja saman tien paloauto kaarsi paikalle pillit soiden!

 (4.10.2012 AN)