Päiväkodin eskareiden ja koululaisten lukuvuosi alkoi kirjaimellisestikin lämpimissä merkeissä

Päiväkodin eskareiden ja koululaisten lukuvuosi alkoi kirjaimellisestikin lämpimissä merkeissä

Kyläyhdistyksen järjestämät syyskaffet ennen koulun alkua tiistaina 9.8. toivat saman pöydän ääreen Vihtijärven päiväkodin ja koulun työntekijöitä sekä päiväkodin ja koulun vanhempien edustajat. Tilaisuus oli hyvin vapaamuotoinen. Pöydän ääressä esittäydyttiin puolin ja toisin, kerrottiin uudelle henkilökunnalle kylästä, esiteltiin kylätalo ja kannustettiin yhteistyöhön kylän eri tahojen kanssa.


Yhteisen pöydä ääressä päiväkodilta Päivi Kasteenpohja, vanhempien edustaja Mari Hennola, ruoka- ja kiinteistönhoitajat Anne Hampori ja Harri Hampori, rehtori Anne Palin, yläluokan opettaja Tiina Mattila, alaluokan opettaja Matilda Oksanen, kyläyhdistyksen edustaja Karoliina Suomalainen sekä koulunohjaaja Seija Siltala. Kuvan otti kyläkoordinaattori Kaarina.

”Päiväkodin syyskausi on alkanut hyvin”, kertoi tänä syksynä kolmannen työvuotensa Vihtijärvellä aloittanut Päivi Kasteenpohja päiväkodilta. Lapsia on tällä hetkellä 16, joista kaksi 6-vuotiasta ja kahdeksan 5-vuotiasta eskarilasta. Viime vuonna aloitettu kokeilu kaksivuotisesta esiopetuksesta jatkuu edelleen. Kun lapsilukua juttua kirjoitettaessa tarkisteltiin puhelimitse, tavoitettiin päiväkotilaiset metsäretkeltä. ”On ollut tosi mukava ja rauhallinen alkusyksy”, totesi myös päiväkodin työntekijä Johanna Stenberg.

Koulun henkilökunta on vaihtunut

Koulun puolella on tapahtunut enemmänkin muutoksia: niin opettajat kuin rehtorikin ovat uusia kasvoja Vihtijärvellä. Vihtijärven ja Haimoon kouluissa on nyt yhteinen rehtori, Anne Palin. Alaluokkaa, eli 1-3-luokkalaisia opettaa Matilda Oksanen ja 4-6-luokkalaisten opettaja on Tiina Mattila. Koulunohjaajana toimii tutusti ja turvallisesti Seija Siltala. Koulun ruokailusta ja kiinteistönhoidosta vastaavat Anne ja Harri Hampori. Oppilaita koulussa on syyslukukauden alkaessa 34.


Ensimmäisen koulupäivän aamuna oli koulun oven edessä perinteisen jännittynyt ja iloisen odotuksen täyttävä tunnelma.

Käytännön opetustehtävissä laitettiin sormet multaan

Ensimmäisten koulupäivien aikana koulun pihalla olevat betonirenkaat saivat koristuksekseen kukkaloistoa röykkäläisen Mahkosen puutarhan kanssa yhteistyössä. Istutustyön hoitelivat koulun oppilaat opettajien ohjauksessa. Kiitokset kaikille kaunistukseen osallistuneille!


"Hei kato mikä mato!" Lierojen tärkeydestä kertoi opettaja Tiina.

Hellettä piisaa sisällä ja ulkona

Koulun alkaessa paljastui harmillisesti että rakennuksen alakerran ilmanvaihtokoneisto on jäänyt kesälomalle eikä toimi. Vian etsiminen ei ollut aivan yksinkertainen juttu, selvitystyöhön ryhdyttiin heti sen ilmettyä. Vuonna 2009 asennettuun laitteistoon on nyt löytynyt oletettavasti tarvittava varaosa ja se on jo matkalla Vihtijärvelle. Ilma saadaan toivottavasti kiertämään luokissa tulevalla viikolla. Siihen saakka käytössä on perinteisen ikkunatuuletuksen lisäksi kyläyhdistyksen lainaamat tuuletinlaitteet. Lisäksi opiskelutilana näyttää toimivan hyvin myös koulurakennuksen länsipäädyn varjoisa nurmikko satavuotistammen alla.


Koulun pihan tammi on istutettu satavuotisen koulutoiminnan alkamisen muistoksi 27 vuotta sitten.

(KP)