Päiväkodilla jouluisten tapahtumien viikko

Päiväkodilla vietettiin torstaina joulujuhlaa. Tunnelmallisen tapahtuman järjestivät päiväkodin henkilökunta ja lapset yhdessä, ja vanhemmat saivat nauttia upeasta ohjelmasta, jonka eteen oli nähty paljon vaivaa. 

Joulujuhlaa vietettiin ulkona, mikä teki tunnelmasta erityisen jouluisen. Päivän pimetessä keräännyttiin pihalle, ja ohjelma alkoi lasten lyhtykulkueella. Lukuisat lyhdyt tuikkivat hämärässä illassa läpi koko juhlan, ja hiljalleen sateleva lumi teki maisemasta ja tunnelmasta juuri niin jouluisen kuin voi. 

Yhtenä ohjelmanumerona oli vaellus toivomuspuulle. Päiväkodin lapset olivat kukin esittäneet oman toiveensa, jotka oli kirjoitettu lapuille ja ripustettu vanhan omenapuun kippuraisille oksille. Lyhtyjen valaisema toivomuspuu oli kaunis näky, ja vanhemmat saivat lukea oman lapsensa - ja muidenkin - toiveita oksilta.

Joulunäytelmässä lapset esittivät jouluevankeliumin tarinaa, ja jouluisia lauluja laulettiin myös yhdessä. Kuuma mehu ja glögi maistuivat juhlivalle väelle, joista monen nenä ja posket punoittivat pienessä pakkasessa. Juhlan odotetuin vieras saapui juhlan lähetessä loppuaan. Itse joulupukki piipahti tuomassa jouluiset terveisensä päiväkodin lapsille ja heidän perheilleen, vaikka kiireinen jo näinä päivinä onkin.

Lauantaina päiväkodilla tunnelmoitiin joulua perinteisissä myyjäisissä. Myytävänä oli mm. leivonnaisia ja lasten askartelemia joulukortteja. Onneaan sai koettaa arpajaisissa, ja pullakahvien lomassa sai vaihtaa kuulumisia. Nälkäisille oli tarjolla kuumaa makkaraa. 

Myyjäiset järjestää päiväkodin vanhempaintoimikunta, ja tuotto käytetään päiväkodin lasten hyväksi.

 

(16.12.2012 HE)