Päiväkodin kevätjuhlassa kaikki saivat osallistua

Vihtijärven päiväkodissa vietettiin tiistaina kevätjuhlaa. Tänä vuonna juhla oli toiminnallinen, vaikkakin sisälsi myös perinteiset puheet ja kukitukset.

Päiväkodin johtaja Irmeli Männikkö saatteli esikoululaiset matkaan tulevalle koulutielle. Hän toivoi, että eskarissa luotu hyvä yhteinen henki ja ilmapiiri jatkuu edelleen koulutiellä.

Eskarilaiset saivat todistukset ja ruusut. Mm. Enni (vas.), Valtteri, Heini, Kalle, Akseli, Onni ja Niklas aloittavat koulutiensä syksyllä.

 

Nyytit olalle ja laulun saattelemana "maailmalle, suuren taivaan alle". Etummaisina Valtteri, Heini ja Kalle.

 

Kun eskarit oli lähetetty matkaan, oli pienempien lasten vuoro vallata estradi. Reippaasti raikui pihamaalla mm. Jänis istui maassa.

Kuvassa näkyvät ylärivissä vasemmalta Veikka, Veeti, Rudolf (ja hänen takanaan taitaa olla Jere) ja Eetu. Eturivissä vasemmalta Kaapo, Ella, Kristiina ja Stella.

Päiväkodin väki oli tehnyt erilaisia rasteja, joita kierrettiin omaan tahtiin. Myös vanhemmat ja sisarukset saivat kerätä "passiin" leimoja mm. pussihyppelyllä, sählyllä, eläintunnistustehtävillä ja saippuakuplien puhaltamisella. Tungosta oli myös tarjoilurastilla leikkimökissä, jossa tarjolla oli vanhempaintoimikunnan puolesta pientä naposteltavaa, kahvia ja mehua.

   

 

Pussilla hyppimässä Kalle. Metsäretkellä tunnistettiin suomalaisia metsän eläimiä. Karhua tunnistamassa Akseli, Venla ja Luka. Kristiinalta sujui pussinheitto.

Irmeli Männikkö kertoi vielä lyhyesti tulevasta syksystä. Lasten määrä tulee olemaan vähän pienempi kuin tänä vuonna, joten hoitajienkin määrä vähenee. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että lapset olisivat kylältä loppumassa, vaan siitä että osa pienimmistä hakijoista joudutaan sijoittamaan muualle. Vihtijärven päiväkodissa ei tällä hetkellä ole pienten, alle 3-vuotiaiden ryhmää.

 

(28.5.2015 HE, kuvat Tanja Saira ja Heli Einesalo)