Päivä paloasemalla 21.11.2015 klo 11-14

Päivä paloasemalla 21.11.2015 klo 11-14

Vihtijärven VPK järjestää jälleen perinteisen Päivä paloasemalla -tapahtuman lauantaina 21.11. klo 11-14 Vihtijärven Nummituvalla, osoitteessa Lopentie 1616. Tapahtuma on osa valtakunnallista paloturvallisuusviikkoa. Voit lukea lisää valtakunnallisesta tapahtumasta täältä.   

Ohjelmassa on perinteisten tehtävärastien ja paloautoajelun lisäksi tänä vuonna myös nuoriso-osaston tähdittämä toimintanäytös.  Tapahtumassa riittää katseltavaa ja puuhailtavaa koko perheelle. Samalla on mainio tilaisuus tutustua palokunnan eri osastojen toimintaan.

 

Vihtijärven VPK:n pelastusauto LU 571 ja vanha Land Rover VI 42

Palokunnan esittely

Vihtijärven VPK on perustettu vuonna 1932, ja on yksi Vihdin kolmesta sopimuspalokunnasta.
Palokunta suorittaa palo- ja pelastustehtäviä sisäasiainministeriön ohjeiden mukaisesti ja Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen kanssa solmitun palokuntasopimuksen pohjalta. Suomen pelastustoimi perustuu keskeisesti vapaaehtoisten sopimuspalokuntien ja sopimuspalokuntalaisten varaan. Maan pinta-alasta noin 95 % huolehditaan pelastustoimen osalta vapaaehtoisväen voimin.

Palokuntamme kaikki toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen; jäsenemme eivät saa hälytys- tai avunantotoiminnastaan mitään rahallista korvausta, mutta sitäkin runsaampaa henkistä palkkiota lähimmäisen auttamisesta. Aktiiviseen operatiiviseen toimintaan voi liittyä kuka tahansa 16-65 -vuotias, täysissä sielun ja ruumiin voimissa oleva henkilö. Me huolehdimme uusien jäsenten perehdyttämisestä palokuntatoimintaan, ja varmistamme yhdessä Uudenmaan Pelastusliiton ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa toiminnassa mukana olevien jäsenten tietojen ja taitojen jatkuvan ylläpitämisen.

Operatiivisten vastuittemme täyttämiseksi käytössämme on kaksi toimintayksikköä: sammutusyksikkö LU571, ja miehistönkuljetusyksikkö LU577. Lisäksi palokunnalla on käytössä vene ja metsäpalovarustettu peräkärry.

Hälytystehtävien vuosittainen määrä vaihtelee 20-50 välillä; vuonna 2014 hälytyksiä oli 27 kappaletta.

Hälytyksiin osallistuva jäsenistömme harjoittelee torstaisin (harjoitusohjelman mukaisesti) alkaen kello 19:00 Nummituvan paloasemallamme. Jos palokuntatoiminta kiinnostaa, ovat viikkoharjoitukset paras mahdollinen tapa saada kuva siitä, mitä VPK voi tarjota.

Uusia vapaapalokuntalaisia otetaan lämpimästi mukaan toimintaan, myös kesken harjoituskauden.

(9.11.2015 Olli Saira)