Oletko kuullut munataksista?

Oletko kuullut munataksista?

Oletko ehkä törmännyt Eggspressin mainoksiin jossakin vaiheessa. Mutta mistä on kyse? Toimitus sai lukijalta vastauksen tähän.

"Eggspress on somerolainen yritys, jonka perustivat Johanna ja Mikko Välttilä. Eggspress kuljettaa laadukasta ja eettisesti tuotettua ruokaa suoraan maatiloilta kuluttajille ympäri Suomen.
Alun perin Eggspress perustettiin suoramyyntikanavaksi Friida- kananmunille (siitä tuo munataksi-nimitys), eli freerange- munien myyntiin. Pian saatiin mukaan paljon muita pientuottajia jotka etsivät sopivaa myyntikanavaa itselleen, tavoitteena mahdollisimman vähän välikäsiä tuottajan ja asiakkaan välillä. Tuottajat toimittavat tuotteet Eggspressille, joka vie ne suoraan asiakkaille. Munien lisäksi Eggspressistä voi tilata erilaisia lihoja, maitoa, hunajaa, erilaisia makkaroita, jugurttia, jäätelöä, erilaisia jauhoja, kasviksia ja marjoja, leipiä ja paljon muuta.

Eggspressin tarkoitus on toimia reiluna ja suorana myyntikanavana pientuottajille ja tarjota asiakkaille kanava tutustua tuottajiin ja tuotteisiin. Tuotantoketjun läpinäkyvyys ja oikea kontakti siihen ihmiseen joka on tuotteen tehnyt, ovat yritykselle normaalia ja tavallinen tapa työskennellä. Ruoantuotannon alkuperän tietäminen on tärkeää. Ihmisillä on oikeus tietää mitä he syövät ja mistä se tulee. Näiden seikkojen lisäksi vaalitaan lajityypillisen käyttäytymisen tukemista eläintuotannossa. Eläinten on saatava ulkoilla ja toteuttaa omalle lajilleen tyypillistä käytöstä. Myös ekologisuus on tärkeää. Monilla tuottajilla nämä asiat kulkevatkin käsi kädessä. Kun eläinten hyvinvoinnista välitetään, silloin pidetään huolta myös ympäristöstä ja mietitään laiduntamisen hyötyjä ja hiilineutraalin toiminnan saavuttamista.

Eggspressillä on nyt menossa uusi kampanja: Tutustumiskenno-kampanjalla yritys tarjoaa mielenkiintoisen tavan kokeilla sopisiko Eggspress juuri sinun tavaksesi ostaa ruokaa. Se tarjoaa uudelle asiakkaalle sen ensimmäisen 30 kpl kennon kananmunia. Sen saa ilman sen kummempia sitoumuksia, kunhan tilaa ja käy noutamassa valitsemaltaan pysäkiltä. Yritys tuskin on pahoillaan, jos jo ensimmäiseen tilaukseen tarttuu mukaan muutakin maisteltavaa. Kiitettävän usein niin on käynytkin. Nämä munat ovat muuten oikeasti parhaimman makuisia mitä olet koskaan maistanut!
Miten sitten pääsen tekemään tilauksen? Tilaus tehdään verkkosivuilla osoitteessa eggspress.fi. Asiakas rekisteröityy tiedoillaan palvelun käyttäjäksi. Tämän jälkeen pääsee pysäkkikartasta valitsemaan lähimmän Eggspress pysäkin (joka muuten on Syökerin Tupa) ja valitsemaan haluamansa tuotteet. Onnistuneesta tilauksesta tulee sähköpostivahvistus ja myöhemmin tekstiviestillä muistutus saapua pysäkille tilaustaan noutamaan.

Eggspress on hyvä keino hankkia sekä tietoa että tuotteita niille, joita ruoan eettisyys ja alkuperä kiinnostaa. Facebookissa toimii Vaahteramäen Eggspress -ryhmä, jossa asiakkaat kysyvät ja tuottajat vastaavat kysymyksiin. Ryhmässä on paljon keskustelua, reseptiikkaa ja tuotteiden esittelyä. Liity sinäkin asiakkaaksi!"

Teksti: Noora Sinkkonen, kuvat Eggspress

(HE)