Nummituvan pikkujoulut eivät jättäneet kylmäksi

14.12. oli päivä jota moni lapsi ja lapsenmielinen oli varmasti jo odottanut malttamattomana. Perheen pienimmät odottivat vamasti joulupukkia ja hieman isommat osallistujat pääsyä tanssilattialle ja perinteikkäitä arpajaisia.Vihtijärven VPK ja urheiluseura Uhka jakoivat jälleen totuttuun tapaan palkintoja aktiivisimmille jäsenilleen.

Koululaisten esitys oli illan parasta antia. Illan musiikista vastasivat Anna ja Mika Tallgren.
VPK:n nuoriso-osaston tsemppariksi valittiin tänä vuonna Ilona Hulkko (kuvassa vastaanottamassa palkintoa nuoriso-osaston vetäjältä Kaisa Kuuselalta). Vuoden nuoriso-osastolaiseksi valitiin Ida Hulkko. Uhka palkitsi liikuntakerhosta Emma Ruuskasen sekä Joona Järvenpään (kuvassa vasemmalla) ja vuoden Uhkalaiseksi valittiin Myrsky Virmavirta (kuvassa oikealla).
Lapsille oli perinteikkääseen tapaan oma noutopöytä, jossa oli tarjolla mehua, torttua ja piparia. Tip, tap, tip, tap, tipetipe tip, tap. Pikkutonttuja oli joukolla leikkimässä.
Marit Peura otti suoran linjan joulupukille Korvatunturille.

Pitkään  odotettu joulupukkikin pääsi käymään Nummituvalla.

Nummituvan pikkujouluissa oli suuri joukko pitkän linjan konkareita, mutta myös ensikertalaisia mahtui mukaan. Tunnelmaa pidettiin yleisesti hyvänä ja ihmiset olivat liikkeellä iloisella mielellä. Muutamia kehitysideoitakin toki annettiin tulevan varalle. Haastateltujen mielipiteitä tarkemmin alla kuvateksteissä.

Röykästä olivat saapuneet ensikertalaiset Mikko, Ella, Oona ja Kati Rättö. He pitivät Nummituvan pikkujouluja todella kivana. Vihtijärveltä kotoisin oleva Jaana Hellberg kertoi olleensa ensimmäisen kerran Nummituvan pikkujouluissa 3-4 vuoden vanhana. Jaanan mielestä tämän vuotiset pikkujoulut olivat hirmu kivat. Varsinkin koululaisten esitykset olivat Jaanan mieleen.
Vihtijärveläinen useamman vuoden pikkujoulukonkari Pekka Kataja oli talkoolaisena lipunmyynnissä, joten hän ei päässyt nauttimaan illan ohjelmatarjonnasta. Pekan mukaan liikkeellä oli iloista väkeä. Tero Pullisen mielestä ohjelma oli hyvää ja sujuvaa. Vihtijärvellä asuvalla Terolla on myös kokemuksia useamman vuoden ajalta Nummituvan pikkujouluista.
Vuodesta 1979 Nummituvan pikkujouluissa käynyt Anu Kuusela kaateli kahvia tyhjentyneisiin kuppeihin. Häntä ilahdutti erityisesti uudet sukupolvet, jotka ovat myös löytäneet perinteikkään joulujuhlan. Juhlat sujuivat vanhalla tutulla kaavalla, mutta uudella otteella.  Marjo ja pikku Nelli olivat ensimmäistä kertaa pikkujouluissa. Marjon mielestä juhla oli hurjan hieno. Vaikka joulupukkikin kävi, Nellin mielestä parasta joulujuhlassa oli laulaminen.
   
Tämän herran kohdalla ei voi puhua ensikertalaisesta. Korvatunturilta asti pikkuväkeä ilahduttamaan oli saapunut itse Joulupukki. Joulupukki kehui juhlaa mukavaksi ja lapsia pirteiksi. Illan juontanut vihtijärveläinen Roope Korpiniitty kaipaili enemmän yleisöä. Esiintyjiä Roope piti loistavina. Nummarin pikkujouluissa Roope kertoo käyneensä jo pienestä taaperosta lähtien.
   
Nummelasta asuva entinen vihtijärveläinen Kalle Vihtkari oli tullut tapaamaan Nummituvalle vanhoja tuttuja. Ohjelmaa Kalle piti kivana, mutta harmitteli, että alkuperäisiä vihtijärveläisiä oli liikenteessä vain vähän. Vapaa-ajan vihtijärveläinen Tapani Levula oli tullut perheineen Lohjalta Nummituvalle. Tapani kehui pikkujoulujen hyvää ja lämminhenkistä fiilistä. Tapani on käynyt Nummituvan pikkujouluissa muutaman kerran aiemminkin.
   
Pikkujoulut on jo perinne Christina Vilpposelle jo monessa sukupolvessa. Röykästä tullut Christina kaipasi enemmän ohjelmaa lapsille. Muuten hän nautti Nummituvan tunnelmasta.  


Tekstit: Sari Ahvenharju
Kuvat: Juha Ahvenharju