Luontotiimi talkoili ja suunnitteli tulevaa

Luontotiimi talkoili ja suunnitteli tulevaa

Koronatilanteen hellitettyä luontotiimikin uskaltautui suunnittelemaan tulevia retkiä ja tapahtumia. Sopiva paikka suunnittelupalaverille oli uusi laavu kylän keskellä. Porukalla todettiin, että paikasta tulee valtavan hieno! 

Luontotiimi palaveerasi sateen lomassa. Vasemmalta Heli, Risto, Kati, Kaarina, Leena, Eeva ja Tero. Elsa lymysi laavun sisällä ja Henri kameran takana. Kuva: Henri Enroos

Palaverin tiimoilta päätettiin lähteä pienelle huoltoretkelle Henrikinpolulle. Talkooväki varustautui jätesäkein roskien keruuta varten, mutta saalis jäi laihaksi. Reitin varrelta taisi lopulta löytyä vain yksi likainen sormikas. Tulipaikalla on ollut enemmän käyttöä, joten sieltä kerättiin jokunen tyhjä muovikassi ja tupakantumppi. 

Samalla tarkistettiin opasteiden kunto. Muutamia ruuveja lisättiin ja yksi tolppa oikaistiin pystyyn. Yksi reittimerkinnällä varustettu iso kuusi oli kaatunut kesän tuulissa, mutta se ei aiheuttanut toimenpiteitä. Oli hienoa huomata, että reittiä on tallattu tasaiseen tahtiin ja polulla on helppo pysyä ilman merkintöjäkin. Tuhkan määrästä ja kivien lievästä uudelleenjärjestelystä päätellen tulipaikalla on ollut korona-aikaan valtavasti käyttöä. Tuhkat on nyt tyhjennetty ja makkaraa mukava käristellä siistillä tulimaljalla. Joku taiteilijanalku oli jättänyt puumerkkinsä pariin opastauluun. Ihmettelimme, miten hienoa kultakynää joku on kantanut metsäretkellä mukana!

Viime viikon runsaat sateet olivat tehneet polusta yllättävän vetisen, joten kumisaapas oli hyvä valinta.

 

 
Rokon laella kenolleen mennyt tolppa seisoo nyt ryhdikkäästi pystyssä. Reitin varrelta löytyi hieno esiintymä maariankämmeköitä (Dactylorhiza maculata). Kuvat: Leena Weiste


Kolme naista tarvittiin yhden ruuvin laittoon :)


Talkoilun lomassa ehtii aina bongata yhtä ja toista. Lakat olivat myös hyviä! Kuvat: Leena Weiste

Luontotiimi tulee järjestämään loppukesän aikana vielä ainakin Nuku yö ulkona -tapahtuman sekä lepakkoretken. Talven varalle on suunnitteilla mielenkiintoista touhua ainakin tähdistä kiinnostuneille. Kaikista tapahtumista lisätietoa aikanaan kylän kotisivuilta, kylän Facebook-ryhmästä sekä ilmoitustauluilta.

(HE)

 

 
What do you want to do ?
New mail