Kyläyhdistys osti koulun ulkorakennuksen

Kyläyhdistys osti koulun ulkorakennuksen

Vihtijärven kyläyhdistyksen syyskokouksessa marraskuussa 2021 keskusteltiin siitä, olisiko järkevää hankkia jo parhaat päivänsä nähnyt koulun pihalla oleva ulkorakennus. Varastotilaa tarvittaisiin ja lähes satavuotias rakennus on osa koulunmäen miljöön kokonaisuutta. Asiasta keskusteltiin ja yhdistyksen hallitus valtuutettiin toimimaan asian edistämiseksi. Kokous oli avoin kaikille kyläläisille.

Ostotarjous tehtiin Vihdin kunnalle 20.12.2021. Vastausta odoteltiin hyvä tovi ja neuvottelut käytiin maaliskuulla. Kunnanhallituksen kokouksessa 4.4.2022 päätettiin rakennuksen myymisestä Vihtijärven kyläyhdistykselle.


Vihtijärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Karoliina Suomalainen, kunnanjohtaja Erkki Eerola ja maankäyttöinsinööri Mika Kukkula Vihdin kunnanviraston aulassa 2.6.2022.

Vihtijärven kyläyhdistys ry on ostanut to 2.6.2022 päivätyllä kauppakirjalla rakennuksen itselleen kohtuulliseen hintaan. Rakennuksen alla olevasta maa-alueesta on tehty kunnan kanssa maanvuokrasopimus. Myös vuokra on kohtuullinen. Kauppakirjan ja maanvuokrasopimuksen allekirjoittivat kunnan puolesta kunnanjohtaja Erkki Eerola ja maankäyttöinsinööri Mika Kukkula, kyläyhdistyksen allekirjoittajina toimivat yhdistyksen puheenjohtaja Karoliina Suomalainen ja sihteeri Kaarina Pullinen. Tilaisuus oli mutkaton ja erittäin positiivinen. Kunnanjohtajalle ja maankäyttöinsinöörille ojennettiin muistoksi Vihtijärvi-täytekynät.

Navetta ja huussi

Alun perin rakennus on toiminut muun muassa opettajien navettana ja koulun ulkokäymälänä. Asiasta virinneessä keskustelussa onkin vinoiltu hieman kunnan panoksesta Vihtijärven jätehuollon järjestämiseen. Nyt on kuitenkin tavoitteena löytää hienolle rakennukselle uusi elämä ja käyttö.

Rakennus on tarkoitus tyhjentää lähiviikkoina sinne ajan myötä kertyneestä tavarasta. Kun tyhjennys on tehty, tulevat rakennuksen todellinen kunto ja potentiaali paremmin näkyviin. Tämän jälkeen toivotaan, että mahdollisimman moni kyläläinen ja kesäasukas tulisi paikan päälle katsomaan mistä on kysymys ja osallistuisi rakennuksen tulevaisuuden ideointiin. Saatujen ideoiden perusteella mietitään rakennuksen tulevaa käyttöä, tehdään korjaussuunnitelma ja haetaan hankerahoitusta sen kunnostamiseen.

Kyläläisiä tarvitaan taas

Tervetuloa mukaan kiinnostavaan yhteiseen projektiin! Kyläyhdistys kertoo tulevista talkoista sekä ideatuokioista kylän kotisivuilla, Facebookin Vihtijärvi-ryhmässä ja satunnaisesti Instagram-tilillään vihtijärvi. Rakennuksesta on tarkoitus tulla toiminnallisesti kyläläisiä hyödyttävä ja luonnollisesti ulkonäöltään yhtä kaunis ja maisemaan sopiva kuin 2007–2009 peruskorjatusta yläkoulurakennuksestakin.

(KP)