Vihtijärven joulutoritapahtuma Kylänpään kirpputorilla oli menestys

Vihtijärven joulutoritapahtuma Kylänpään kirpputorilla oli menestys

Lauantaipäivänä 11.12.2021 Kylänpään kirpputori heräsi hetkeksi talvihorroksestaan. Oli koittanut Joulutoripäivä.

 

Kello 11 käyntiin pyörähtänyt joulutapahtuma keräsi heti alkuun mukavan ihmisjoukon yhteen, monenmoisen itsetehdyn joulutarpeiston ja kukkien äärelle. Kymmenkunta myyjää oli tuonut myyntiin mitä herkullisimpia jouluherkkuja.
Kirpputorin A-rapussa oli tarjolla joulupuuroa, jonka oli taikonut tarjolle Vihtijärven Vapaapalokunnan touhukkaat tontut. Puuro maistuikin oikein jouluiselle pienestä tihkusateesta huolimatta.
B-rapussa oli myytävänä joulutavaraa moneen makuun ja kauppa kävikin mukavasti joulumusiikin tahtiin.
Vihtijärven Marttojen tontut taasen tarjoilivat kojullaan kahvia, torttuja ja muita maittavia herkkuja.

Navetalla Vihtijärven kylätoimikunta tarjoili herkkuja ja kuumaa glögiä, juoma-astian sai viedä muistoksi. Kuumaa juomaa hörppiessään saattoi tutustua ihaniin käsitöihin joita oli monenmoisia tarjolla samassa tilassa.
Navetan toisessa tilassa oli tarjolla Tiistaikerhon aikaansaamia käsitöitä, askarteluja sekä Mrs Kirppis eli Anja Kokkosen ja muiden tiistaikerholaisten tekemiä, myyntiin tuotuja ja hyväntekeväisyyteen meneviä herkkuja, koristeita ja vaikka mitä.
Myös urheiluseura Uhkan grilli oli kuumana. Tarjolla oli niin monesta tapahtumasta tuttua grillimakkaraa, eikä suotta, kaikki meni. Ja hyvää kuulemma oli.

Tapahtuman tunnelma oli letkeä ja hyvää tahtoa tulvillaan. Huomasinpa monen tanssijalkaakin kutittelevan, niin kepeästi tunnelma vei mukanaan. Saattoi oikein aistia miten joulumieli tarttui meihin kaikkiin.

Joulupukki oli tapahtuman suosituin juttukaveri

Tämän tapahtuman kruunamaton kunkku oli tietysti Joulupukki! Pukille oli tehty Navetan päätyyn ihan oma valtaistuinhuone, tunnelmallisine koristeluineen ja valoineen. Pienet torivierailijat saivat istua vaikka pukin polvelle ja kertoilla ihan mitä mieleen saattoi hirmuisessa jännityksessä muljahtaa ja sitten tietysti sen kaikkein tärkeimmän asian; joululahjatoiveensa.
Eikä siinä vielä kaikki, tapaamisen muistoksi sai ottaa valokuvan itsestään, lapsestaan, vaimostaan, koirastaan ym. itsensä Joulupukin kanssa! Voi riemua!

Urheiluseuran aktiivit palkittiin

Vuosittaiseen perinteeseen kuuluen, palkitsi urheiluseura Uhka vuoden aktiiviset liikuntakerholaiset. Tänä vuonna pokaalit saivat Emil Ekholm ja Peppi Kirjava. Vuoden Uhkalaiseksi nimettiin liikuntakerhon vetäjä, Heli Harjanne (lokakuun 2021 kuukauden kyläläinen).

Joulutorin punaiseen postilaatikkoon nimensä ja yhteystietonsa antaneiden kesken arvottiin joulukori. Onni suosi tänä vuonna hunajakauppias Simo Laurilaa. Onnittelemme!

Päivän tummuessa olemme jälleen kerran saaneet viettää mieleenpainuvan tapahtumapäivän Kirpputorin pihamaalla, ystävien, tuttavien ja kylänväen kesken. Unohtamatta heitä, jotka tulivat kauempaakin.
Suurin kiitos tästä kuuluu kylämme vapaaehtoisille, jotka mahdollistivat tämän muistorikkaan Joulutorin, jota vielä vuosienkin jälkeen muistelemme. Kiitos kaikille!

(Teksti SS, kuvat kirpputoritiimi)