Vihtijärven joulukuussa tapahtuu

Vihtijärven joulukuussa tapahtuu

Joulunajan vietto Vihtijärvellä on alkanut. Tilataideteos Vihtijärven Vene on täyttynyt hurmaavilla tontuilla, Kylänpään kirpputorin pihalle pystytettyyn kuuseen on sytytetty valot ja ensimmäisen adventin messu on pidetty Vihtijärven kappelissa.

Joulutori la 11.12. valtaa Kylänpään pihan ja navetat


Hiiskulan lahjoittamaan joulukuuseen syttyivät valot ensimmäisen adventin kunniaksi.

Kylänpäässä, Vihtijärven kirpputorin pihalla ja navetoissa on viime aikoina valmisteltu lauantaina 11.12.2021 pidettävää joulutoria. Tilaisuutta järjestämässä kirpputoritiimin apuna on jälleen Vihtijärven yhdistyksiä yhdessä. Joulupuuron keittävät Vihtijärven VPK:n naiset ja sitä on tarjolla klo 12-14, kahvit ja joululeivonnaiset löytyvät Marttojen myymälästä, makkaranpaistosta huolehtii urheiluseura Uhka, kakkuja myy Tiistaikerho ja glögiä saa kyläyhdistyksen tiskiltä. Lämmin kiitos kuuluu myös Hiiskulan kartanolle oivallisesta joulukuusi-, tila- ja sähköyhteistyöstä.

Myyjiä joulutorille on ilmoittautunut jo parisenkymmentä; luvassa on leivonnaisia, jouluruokia, omenamehua ja hunajaa, koruja, käsitöitä, havutöitä, joulukukkia, kynttilöitä, talviurheiluvälineitä ja paljon muuta. Paikkavarauksia voi vielä tehdä ja lisätietoja saa numerosta 040 832 8855/Anja.

Joulutorille on luvassa myös joulupukki, jonka työhuone on sisustettu valokuvausta varten – milloin viimeksi sinut ja kaverisi tai läheisesi on kuvattu Joulupukin kanssa?

Jostain kylänpään pihapiiristä voit joulutoripäivänä löytää myös postilaatikon, jonne sujautetut yhteystiedot osallistuvat herkkukorin arvontaan toripäivän päätteeksi.

Luvassa on myös pientä iloista ohjelmaa: urheiluseura Uhka palkitsee liikuntakerhon aktiivisimmat ja tietysti Vuoden Uhkalaisen.

Joulunajan ohjelmaa Vihtijärven kappelissa

Myös Vihtijärven kappelin adventtiaika on alkanut. Ensimmäisen adventin messuun 28.11. osallistui yli kolmekymmentä henkilöä. Joulutoria edeltävänä iltana pe 10.12.2021 klo 19 lauletaan kappelissa näillä näkymin kauneimpia joululauluja. Tämän hetken tiedon mukaan tilaisuuteen päästäkseen, tulee esittää henkilökortti ja koronapassi. Jouluaaton aattohartaus vietetään perinteisesti klo 15–16 ja Tapaninpäivänä 26.12. on suunnitteilla messu klo 15–17. Messuissa on tällä hetkellä voimassa maskisuositus.

Kappelin tapahtumien toteutuminen varmistuu vielä lähempänä ajankohtia, seurakunta toimii koronarajoitusten mukaisesti. Tilanteen voi tarkistaa Vihdin seurakunnan kotisivuilta.

Koulu ja päiväkoti lomailevat 10.1.2022 saakka

Koululaiset aloittavat joululoman torstaina 23.12. ja koulut alkavat jälleen maanantaina 10.1.2022. Päiväkoti on auki vielä jouluaaton aaton ja avautuu joulun jälkeen seuraavan kerran myös maanantaina 10.1.2022.

Ensimmäisen adventin sää lupaisi mukavia luistelukelejä – mene järven jäälle kuitenkin vasta kun olet varmistanut jään kestävyyden ja vältä virtapaikkoja! Muista joululomalla myös luontoreitit ja kylän keskustan laavu (ota laavulle omat nuotiopuut mukaan). Tiedotusta Nummituvan luistelu- ja hiihtomahdollisuuksista odotellaan myös.

Kotisivujen toimitus toivottaa kaikille Vihtijärven kotisivujen seuraajille hyvää, turvallista ja rauhallista joulunodotusta!

(KP, kuvat AK, SP ja KP)