Päiväkodin lapset kuvattiin kylätalolla

Päiväkodin lapset kuvattiin kylätalolla

Vihdin kunnassa on päätetty, ettei päiväkodeissa enää oteta perinteisiä valokuvaajan ottamia yksityis- ja ryhmäkuvia. Monissa perheissä valokuvamuisto lapsen päiväkoti- ja esikouluajasta koetaan kuitenkin tärkeäksi.

Vihtijärvellä asia ratkaistiin niin, että Vihtijärven päiväkodin valokuvaus järjestettiin kylätalolla tiistaina 30.11.2021 klo 9 alkaen. Vanhempaintoimikunta oli kutsunut kylätalolle valokuvaajan ja toimitti päiväkodille tarvittavat lupalaput sekä kuvaamiseen että lasten kävelyttämiseen päiväkodilta kylätalolle ja takaisin.

Kylätalolle oli järjestetty lapsille yksityiskuvien ottamisen ajaksi tekemistä. Osa katseli piirrettyjä, osa piirsi, osa leikki kylätalolla olevilla leluilla. Lapsimäärään nähden (noin 20), oli tunnelma yllättävän rauhallinen ja leppoisa. Lapsista oli huolehtimassa useampi työaikaansa sovitellut vanhempi sekä avustavana henkilönä kyläkoordinaattori.


Yksityiskuvausten aikana osa lapsista lekotteli kylätalon säkkituoleilla piirrettyjä katsellen. Heli-äiti huolehti ennen kuvausta, että kuvattavan hiukset ovat järjestyksessä ja vaatteet suurin piirtein ojennuksessa.

Koko toimitukseen (lapset päiväkodilta kylätalolle, yksityiskuvaus, ryhmäkuvaus, lapset kylätalolta takaisin päiväkodille) meni vain noin tunti. Mukana olleet vanhemmat ehtivät touhun lomassa jopa vähän jutella ja hörpätä aamukahvin.

Valokuvaukseen osallistuminen oli luonnollisesti perheille vapaaehtoista, eikä otettuja valokuvia ole pakko lunastaa.


Valokuvaaja KP Juurikkala kuvasi lapset ripeästi ja tottuneesti ja sai koko porukan rymäkuvaankin iloiset ilmeet kaikille. Piirrustuspisteellä syntyi lyhyessä ajassa useampikin hieno taideteos.

Kyläkoordinaattorin muistot parinkymmenen vuoden takaa päiväkodin arjesta tulvivat mieleen valokuvaustapahtumaa katsellessa. Ihania olivat päiväkodin silloiset Anna-Liisa, Tarja, Pirjo, Irmeli ja kaikki muut legendaariset työntekijät, joita vieläkin joskus kaikkien näiden vuosien jälkeen jo aikuisten lasten kanssa lämpimästi muistellaan. Toivottavasti ensi vuonna saamme kuvaan mukaan myös päiväkodin nykyiset työntekijät.

Valokuva on mainio muisto

Valokuvat auttavat ihmisiä muistamaan tapahtuneita asioita. Lapsuudenaikaiset kuvat voivat tuoda mieleen koettuja tunteita, tuoksuja ja ääniä. Perheen yhteiskuvia on mukavaa katsella myöhemmin, vuosien ja vuosikymmenien päästä.

Lauantaina 11.12.2021 klo 11-15 pidetään kirpputorin pihapiirissä ja navetoissa Joulutori, jossa on mahdollisuus ottaa tai otattaa omalla kameralla yhteiskuva Joulupukin kanssa. Tarjolla on lisäksi pikkujoulupuuroa (klo 12–14), joulutorttuja ja pipareita, glögiä, makkaraa sekä paljon erilaisia lahjaideoita. Valokuvaamisiin Kylänpäässä! Osoite on Kylänpääntie 4, Vihtijärvi.

(KP)