Nummituvalla vietettiin Päivää paloasemalla

Vihtijärven VPK osallistui jälleen kerran valtakunnallisen paloturvallisuusviikon Päivä paloasemalla – tapahtumaan järjestämällä nummituvalla puuhaa koko perheelle sekä toimintanäytöksiä.

Hälytysosasto näytti kuinka potilas irrotetaan kolariajoneuvosta käyttäen hydraulisia pelastusvälineitä ja potilaan hengitystiet varmistaen. Lisäksi näytettiin demonstraatio siitä, mitä tapahtuu jos rasvapaloon lisätään vettä.

Nuoriso-osaston näytöstä varten oli rakennettu Nummituvan pihalle ”keittiö” jossa tuli pääsikin päivän aikana irti. Hälytyksen saatuaan saapui paloauto paikalle miehistönään nuoriso-osaston kokenein kaarti. Selvitykset tehtiin ripeästi ja sammuttaminen sujui ammattimaisin ottein. Uusi sukupolvi osaavia sammutusmiehiä on hyvää vauhtia varttumassa.

Naisosasto oli kattanut tapahtuman kävijöille tarjolle hernekeittoa ja pullakahvit. Kävijämäärä oli tänä vuonna melko vähäinen verrattuna aiempiin vuosiin, mutta ne jotka paikalle olivat saapuneet, pääsivät tutustumaan palokunnan toimintaan ja kodin turvallisuuteen näytösten ja rastien kautta.

Vihtijärven VPK:n hälytysosasto ottaa mielellään uusia jäseniä mukaan toimintaan. Aiempaa kokemusta ei tarvita, sillä koulutus on järjestetty perusteellisesti palokunnan ja pelastuslaitoksen kautta. Liikkeelle lähdetään perusteista ja jokaisella on mahdollisuus kehittyä omien kykyjensä ja tahtotilansa mukaisesti. Jos sammutus- ja pelastustoiminta harrastuksena kiinnostavat, ota yhteyttä palokunnan päällikkö Mika Nilssoniin p. 040 732 5341.040 732 5341.

23.11.2015 Olli Saira, Vihtijärven VPK