Lapset voittivat Minun Vihtijärveni –valokuvakilpailun yleisöäänestyksen

Lapset voittivat Minun Vihtijärveni –valokuvakilpailun yleisöäänestyksen

Kyläyhdistyksen järjestämän valokuvakilpailun yleisön suosikiksi ylsi kuva Valkealammen rannalla onkivista lapsista. Heli Einesalon kuvaama ”Ihan hiljaa nyt” sekä kolme muuta kilpailun voittajaa komeilevat nyt kylätalon salin seinällä.

Vahvistuva Vihtijärvi –hankkeen lopputilaisuudessa vedettiin hankkeen tulokset yhteen

Kylätalolle kokoontui keskiviikkona 19. syyskuuta 2018 mukavan kokoinen joukko väkeä kuulemaan Vahvistuva Vihtijärvi –hankkeen kuulumisia. Hanke on pysynyt budjetissa ja aikataulussa, mutta koska jatkoajan hakeminen oli mahdollista, on hankeaikaa jatkettu vuoden loppuun saakka. Alun perin VaVi-hankkeen oli määrä päättyä syyskuun 2018 lopussa.

Suunnitelman mukaiset toimenpiteet on saatu tehtyä: kyläkysely toteutettiin hankkeen alussa, kylä- ja turvallisuussuunnitelmat on jaettu kotitalouksiin alkukesällä 2017. Luontoreittisuunnitelmia on tehty yhdeksän vaihtoehtoista,  ja niistä on maanomistajan kanssa sovitusti toteutettu Pihat ja Polut –hankkeen tuella kolme. Esite luontoreiteistä tullaan jakamaan kotitalouksiin lähiaikoina. Uusituilla kotisivuilla on nähtävissä nyt alun perin Luontotietopankki-nimellä kulkenut ”Paikat ja tarinat” –osio, jossa kerrotaan Vihtijärvellä sijaitsevista luonnon, historian tai tarinan kannalta mielenkiintoisista paikoista.

Lisäksi kylän yrittäjien kanssa on tehty yhteistyötä ja nuorten työllistymistä on aktiivisesti tuettu.

Tilaisuudessa todettiin jälleen, että hanketoiminnan avulla on Vihtijärvellä voitu toteuttaa monenlaisia hyödyllisiä toimenpiteitä, lisätietoja toteutetuista hankkeista saat kotisivujen Hankkeet-osiosta. Kotisivujen täydentäminen on vielä hieman kesken, mutta tiedot päivitetään sivuille aikanaan.

Valokuvakilpailu avasi silmiä kotimaisemille

Kyläyhdistys järjesti kesän aikana kaikille kyläläisille avoimen valokuvakilpailun Minun Vihtijärveni. Kilpailun tarkoituksena oli saada kyläläiset katsomaan kotikyläänsä uusin silmin ja kerätä materiaalia kylän kotisivujen ja muiden julkaisujen käytettäväksi. Parhaista kuvista päätettiin teettää kylätalolle akustiset teokset Ykkösakselin LIVE2 –hankkeen mahdollistamana ja tällä tavoin parantaa kylätalon salin akustiikkaa. Akustiikkateokset toteutti kotimainen Konto Oy.

Kilpailuun osallistuikin lähes kuusikymmentä hienoa kylästä ja sen elämästä kertovaa kuvaa. Arvovaltainen tuomaristo, Juha Ahvenharju, Pekka Ruokolainen sekä Vihdin kameraseuran Tapio Karjalainen, valitsivat kuvista mielestään yhdeksän parasta yleisökilpailun äänestystä varten. Neljä niistä päätyi kylätalon seinälle. Yhteistyökumppaniksi saatiin valokuvaliike Fotoman Hyvinkäältä, joka palkitsi voittajakuvien ottajat kuvilla varustetuilla hiirimatoilla ja mukeilla. "Käyttäkää ottamianne valokuvia, äläkääkä unohtako niitä kännyköiden ja kameroiden uumeniin", kehottaa Ville Friman.


Palkitut (vas.) Sonja Neuvonen, Heli Einesalo ja Olli Saira. Tuomarit Juha Ahvenharju ja Tapio Karjalainen sekä Hyvinkään Fotomanin edustaja Ville Friman. Kuvasta puuttuu palkittu Seppo Kaira.

  
Seppo Kaira: Kytäjäntie, Olli Saira: Lumpeet, Sonja Neuvonen: Haikeus

Voit tutustua kilpailun koko satoon kotisivujen kuvagalleriassa.

Tervetuloa tutustumaan teoksiin ja muutenkin hieman akustisesti uudistuneeseen kylätalon ilmeeseen esimerkiksi Vihtijärven kyläkokoukseen keskiviikkona 31.10.2018 klo 18 alkaen!

(3.10.2018 KP)