Kyläyhdistyksen hallituksen tyhy-hetki toteutui laavulla

Kyläyhdistyksen hallituksen tyhy-hetki toteutui laavulla

Mitä tekee Vihtijärven kyläyhdistyksen hallitus? Kokoontuu noin kerran kuukaudessa miettimään kylän asioita, yhdistyksen taloustilannetta, mennyttä ja tulevaa toimintaa, haasteita, yleistilannetta ja hankkeita.

Lauantaina 7.5.2022 kokoonnuttiin epävirallisissa merkeissä ensin viettämään yhteistä työhyvinvointihetkeä laavulla aivan muissa merkeissä.

Kolmen kierroksen yllätys-tikkakisan ajaksi irrotettiin ajatukset normaalikuvioista. Kävi ilmi, että tikan heitto ei kuulu yhdenkään kyläyhdistyksen hallituksen jäsenen päivittäiseen eikä edes vuosittaiseen rutiiniin. Joillakin edellisestä tikanheittokerrasta oli vierähtänyt jopa kymmeniä vuosia. Tulokset olivat luonnollisesti sen mukaiset. Hauskaa kuitenkin oli ja kytemään jäi ajatus tikanheiton kesäharjoittelusta (ehkä jopa kirpputorilla) ja uusintakisa syksyllä.

 

Kisan voitti täpärästi kyläyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Karoliina Suomalainen, mutta hän jääväsi itsensä palkinnon vastaanottamisesta ja näin palkinto luovutettiin toiseksi parhaan tuloksen heittäneelle hallituksen jäsen Anu Nilssonille.


Hallitus ryhmäkuvassa vasemmalta lukien: sihteeri Kaarina Pullinen, varapj Veikko Virkki, Anita Vihtkari, pj Karoliina Suomalainen, Anu Nilsson, rahastonhoitaja Eija S Jokinen, Heli Einesalo ja Päivi Putkonen-Hegazi. Paikalle työkiireiden vuoksi ei ehtinyt Mari Hennola. Tavallisesti hallituksen kokouksiin osallistuvat myös kylän kunnanvaltuutetut Harri Hampori ja Markku Pietilä (joka pääsi tällä kertaa kameran taakse).

Noloja numerotuloksia ei hallitus tohdi julkistaa, mutta mainittakoon, että kukaan ei jäänyt pisteittä. Todettiin tikanheiton kehittävän koordinaation lisäksi myös ajatustoimintaa päässälaskunmuodossa.

Kyläsuunnitelma nostettiin pöydälle

Laavulta joukko siirtyi Syökerin Tuvalle lounaalle, jonka jälkeen käytiin yhdessä läpi kohta kohdalta kyläsuunnitelman 2017–2022 tilanne. Ilahduttavaa oli huomata, että lähes jokainen kyläsuunnitelman tavoite oli tavalla tai toisella joko saavutettu, toteutuksen alla tai muutoin aktiivinen.

Kyläsuunnitelma on voimassa tämän vuoden 2022 loppuun saakka ja päätettiin, että sitä päivitetään ensi vuoden 2023 kesän ja syksyn aikana. Moni paikallinen asia on muuttunut sitten edellisen kyläsuunnitelman tekemisen, maailmasta puhumattakaan. Kertaa sinäkin vielä tämän vuoden voimassa oleva kyläsuunnitelmamme ja kerro ajatuksistasi spontaanisti kyläyhdistykselle yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse. Valmistaudu vastaamaan myös noin vuoden päästä toteutettavaan kyläkyselyyn ja osallistumaan! Ellei kylän toimintasuunnitelma niin nappaa, niin katso ainakin julkaisun hienot kuvat.

(KP, kuvat AN, MP, KP)