Koulunummentien maisema avattiin talkoilla

Koulunummentien maisema avattiin talkoilla

Yksi Vihtijärven kylämaiseman hienoimmista helmistä hohtaa taas upeasti. Kiitos siitä kuuluu yli kahdellekymmenelle talkoolaiselle, jotka lauantaina 27.10.2018 kokoontuivat Koulunummentielle avaamaan hienoa maisemaa.

Talkoot alkoivat lauantaiaamuna yhdeksältä. Pääosin porukka koostui tienvarren asukkaista, mutta myös muita kyläläisiä ja jopa naapurikyläläisiä kaukaa Haimoosta ilmaantui paikalle. Noin kolmen tunnin puurtamisen jälkeen tarjottiin talkoolaisille Hamporin Annen sponsoroima keittolounas Nummituvalla. Kiitos vielä Koulunummentien asukkaat ja muut mukana olleet saha- ja roudaushenkilöt! Töiden tuloksista nauttivat kaikki Koulunummentietä kulkevat.

  

Maisemanhoitoon osallistuu osaltaan myös Hiiskulan kartano, jonka toimesta risuläjät korjataan pois lähiaikoina.

Liikenneturvallisuus parani

Raivaustyön tulos ei ole pelkästään silmänilo; myös liikenneturvallisuus parani huomattavasti. Vaivihkaa pusikoitumaan päässyt tienreunuksen kasvusto aiheutti liikenneturvallisuusriskin: puiden oksat ja vesakko taipuivat Koulunummentien päälle niin, että ne haittasivat huomattavasti esimerkiksi korkeampien ajoneuvojen liikkumista. Nyt ei korkeammankaan ajoneuvon tarvitse väistellä puiden oksia ja näkyvyys on huomattavasti parempi.

Koulunummentielle on tulossa Ely-keskuksen toimesta aikoinaan 70-luvulla tekemättä jäänyt tietoimitus. "Tietoimituksessa määritellään onko tie yksityinen vai pysyykö väylä edelleen yleisenä. Tällä hetkellä Koulunummentie on määritelty seudulliseksi yhdystieksi", kertoo talkoopromoottorinakin toiminut Harri Hampori, ja jatkaa: "On mahdollista, ettei Koulunummentien asia ole Ely-keskuksen prioriteettilistassa ensimmäisenä, mutta perästä kuuluu". Tässä asiassa jäämme kuulolle.

(28.10.2018 KP, kuva HH)