Kylätalolla vietettiin leirielämää

Tänä viikonloppuna kylätalolla ja sen lähiympäristössä vilisi lapsia ja nuoria. Vihdin 4H piti kaksipäiväisen leirin, jossa lapsilla riitti tekemistä. Leirin vetäjänä toimi Oma Virtanen, joka toimittajan käydessä paikalla hääri keittiössä. Oman apuna oli joukko nuoria leiriohjaajina.

Eräs ohjaajista, Emilia Ranta, ehti piparien leivonnan ohessa kertoa runsaasta ohjelmasta. "Me ollaan käyty kävellen kartanolla, leikitty lipunryöstöä ja muita ulkopelejä, käyty Päivä paloasemalla -tapahtumassa, leikitty heijastinliivihippaa taskulamppujen kanssa pimeässä, tehty rastirataa vihjeiden avulla, askarreltu, pelattu ja pidetty tietovisa. Ja sitten illalla oli disco, jossa oli lastenkaraokea ja limboa. Ja sitten vielä oli iltasatu! "  Todella paljon aktiviteettia olivat ohjaajat ehtineet lapsille järjestää.

     
 Tytöt askartelivat kaikkea kivaa jouluksi. Valmista kotiin vietäväksi.  Discossa oli savukoneet ja värivalot!

Lapset kertoivat kilvan mikä on ollut leirillä parasta ja näyttivät innoissaan tekemiään liskoavaimenperiä ja muita askarteluja. Poikien mielestä parasta oli pelaaminen tai pihalla olo sekä kaikki liikunnalliset toimet. Tytöiltä ensin esiin nousivat yllättäin paloautoajelu ja palon sammuttaminen Nummituvalla. Tytöt myös arvostivat kaikkea yhdessä tekemistä ja leirin monipuolisuutta. Vihjeiden perusteella suunnistettua rastirataa kiittelivät kaikki.

Oma Virtanen kehui kylätaloamme loistavaksi leiripaikaksi. Saattaa olla, että kesällä Vihtijärvi saa olla 4H:n leiripaikkana uudestaan.

(25.11.2012 AN)